Hockeyettan: Allsvensk värvning av Borås

Sakta men säkert tycks Borås ha fått igång sitt lagbygge inför säsongen. 
 
Det finns en del klubbar i Hockeyettan som redan kommit väldigt långt med arbetet inför säsongen 20/21, vissa ser ut att vara i det närmaste färdiga men de flesta har en bra bit kvar. Borås är ett av dessa lag. Klubben har legat ganska lågt, det har mestadels handlat om förlängningar men de senaste dagarna har det börjat hända intressanta saker, så sent som igår presenterades nämligen en spännande värvning som kan höja temperaturen hos supportrarna. 
 
Borås går in på sin andra säsong sedan man tog klivet tillbaka till Hockeyettan. 
 
Spelaren som ansluter är ingen mindre än Eric Aterius som därmed vänder hem till moderklubben igen. 21-åringen kommer senast från spel i Hockeyallsvenskan med Västervik men forwarden har även spelat allsvensk hockey uppe i Leksand och i vintras blev det dessutom två inhopp med Tranås samt fem matcher tillsammans med Linden. 
- Jag kände att det kan vara bra för min karriär att komma hem till Borås och spela igen, med tanke på att jag har haft det lite knackigt att hitta rätt i min roll dem säsongerna jag har gjort i Hockeyallsvenskan. Så jag hoppas på att få ett uppsving igen med tanke på att BHC vill spela en typ av hockey som jag gillar, säger forwarden till klubbens hemsida. 
 
Det här får ses som en bra värvning, Aterius är en lovande spelare som inte riktigt fått det att lossna på allsvensk nivå men i Hockeyettan borde speltiden och därmed chanserna att lyckas vara betydligt större. Offensivt sätt gör det här Borås uppställning en smula bättre och nyligen har man dessutom lyckats förlänga kontraktet med Henrik Eriksson vilket får ses som väldigt goda nyheter. 32-åringen var en av lagets främsta den gångna säsongen och stod bland annat för 18 mål vilket räckte till seger i den interna skytteligan. 
 
I nuläget är det lite svårt att tippa hur det kommer gå för Borås, den gångna säsongen var långt ifrån lyckad och det var tillslut Corona som gjorde att man slapp kvala för att behålla sin plats i serien. Förväntningarna inför hösten bör därför inte vara gigantiska, men det finns samtidigt mer att få ut av spelarna än man lyckades med i vintras. 
 
Hur tror du det kommer gå för Borås den kommande säsongen?
 
 
 
 
 
Vi rundar av det här inlägget med att välkomna Sporatun sports som ny samarbetspartner till bloggen. Är du spelare utan agent så kan Sporatun vara ett alternativ! 
 
1
Hej

Det är förra årets trupp.