"Det blir lite mer intresse när man gjort en bra säsong"

Idag tar vi ett snack med en av Hockeyettans mest eftertraktade spelare. 
 
En säsong kan innehålla så mycket för en spelare, det kan vara säsongen då man får chansen för första gången, det kan vara vintern då man ska runda av karriären men det kan även vara säsongen då man slår igenom. Christian Blomqvist har visserligen redan gjort ett gäng matcher i Hockeyallsvenskan men frågan är om inte säsongen 19/20 varit hans genombrottsäsong, 22-åringen stod först för imponerande 50 poäng på 36 matcher i Wings innan vintern rundades av med ett par matcher i Borlänge. Mycket talar för att framfarten inte gått obemärkt förbi. 
 
Vi måste börja med det mest aktuella ämnet, hur har du påverkats av den senaste veckans händelser i landet? 
Personligen har jag inte påverkats så mycket av viruset, eftersom sässen hann ta slut för mig innan allt sport pausades/sluta tidigare, men det är klart det är väldigt tråkigt annars.. 
 
 Blomqvist har spelat 25 matcher i Hockeyallsvenskan, varav 23 i Almtuna. 
Foto: Johnny Anderson (Arkiv) 
 
 
Om vi ska fokusera på något roligare så känns det som du borde vara väldigt nöjd med hur säsongen blev, rent personligt, med poängrekord och så vidare? 
Yes fick mycket förtroende i Wings, kunde börja spela med mer självförtroende och göra mer på isen, skönt lag också, va väldigt kul och lira där. 
 
Efter några riktigt starka månader uppe i Wings så värvades du till Borlänge, kan du berätta lite om hur det blev så? 
- Ja, värvades sent precis innan deadline, dem var intresserade kontakta mig, och jag kunde inte tacka nej, väldigt bra ställe, tyvärr tog det slut lite för tidigt.. 
 
Din framfart den här säsongen borde ha väckt en del uppmärksamhet hos andra klubbar, har du märkt ett större intresse kring dig? 
- Ja det är klart , det blir lite mer intresse när man gjort en bra säsong! 
 
Efter att ha pratat med en del supportrar i Almtuna verkar de gärna vilja se dig i laget igen, hur skulle du se på en återkomst till Uppsalaklubben? 
Hade vart väldigt kul att få spela ett steg upp nästa år, och speciellt där.  
 
Både du och hela Wings gick ju väldigt bra både i grundserien och fortsättningsserien, vad tycker du var er nyckel till framgång? 
Nyckeln till när vi vann mycket var att vi var väldigt hungriga då, sen blev vi lite mätta och nöjda och började tappa enkla poäng vilket gjorde att vi missa allettan och sedan playoff. 
 
Förra vintern höll du till nere i Vimmerby, tycker du det är någon större skillnad mellan den södra och östra serien?  
Det finns fler lag som är bra därnere, mer intresse, vissa lag har mycket fans, lite högre löner, det blir lite skillnad.  
 
Man ser en hel del hockeyspelare runt omkring som försöker hålla igång på egen hand nu när allt blev som det blev, hur får du tiden att gå i väntan på nya besked? 
Just nu hänger jag med vänner, tar det lugnt, jobbar, sen börjar jag köra igång igen i april med hård sommarträning! 
 
FAKTA: Christian Blomqvist 
Ålder: 22 år
Längd/Vikt: 185cm/87kg
Moderklubb: Sollentuna HC
Statistik 19/20: 36 matcher, 50 poäng (19+31), 30 utvisningsminuter (Wings)
2 matcher, 2 poäng (0+2), 2 utvisningsminuter (Borlänge)
Meriter: 2 juniorlandskamper, Junior-SM Guld, Guld i TV-Pucken, 23 allsvenska matcher 
 
Tror ni Blomqvist spelar i Borlänge även i höst? 
 
 
 
Om ni inte redan visste det så finns bloggen även på patreon, där kan man stötta bloggen och samtidigt ta del av texter som inte kommer upp här. Varje litet bidrag är uppskattat och kan hålla bloggen levande även i fortsättningen! 
https://www.patreon.com/user?u=10903975