Hockeyallsvenskan nära för Troja

En klassisk förening ser ut att vara påväg tillbaka till Hockeyallsvenskan. 
 
Det tippades bli en spännande kvalserie och än är det inte avgjort, men en hel del talar för att Troja/Ljungby spelar i Hockeyallsvenskan till hösten. Igår blev det "bara" två poäng hemma mot Mariestad men samtidigt fick man se Hudiksvall åka på en tung smäll mot Nybro, vilket minst sagt gynnade Troja. Inför den avslutande omgången har de rödvita tre poäng till godo på tvåan Nybro och det ska mycket till om man ska missa det här läget. 
 
På pappret är Troja den mest klassiska föreningen av kvalseriens deltagare och man är utan tvekan den mest mest rutin från spel i Hockeyallsvenskan, dessutom har många av spelarna varit med i de tidigare kvalet (laget har varit i kvalserien sju gånger sedan 2008) vilket säkerligen kan ha varit positivt. 
 
 
Samtidigt som Troja firade två viktiga poäng så kunde Hudiksvall konstatera att den allsvenska drömmen slocknat. Inför gårdagens möte mot Nybro hade man fortfarande ett relativt gott utgångsläge men sju baklängesmål senare finns det inte ens en matematisk chans att nå Hockeyallsvenskan anno 21/22. Något som naturligtvis känns väldigt tungt, inte minst eftersom Troja mycket väl kan få fira sin allsvenska plats mot just Hudik i den avslutande omgången. Om inte gästerna från Hälsingland blir riktiga party-poopers och vinner, samtidigt som Nybro lyckas besegra Mariestad på bortais. 
 
Som ni hör talar en hel del för Troja men Nybro har långt ifrån gett upp, igår stod laget för en minst sagt bra insats där spelare som Janne Väyrynen och Fabian Illestedt klev fram lite extra. Dessutom stod Robin Johansson för 31 räddningar vilket gör att han toppar målvaktsligan inför sista omgången. 
 
Inför kvalserien trodde undertecknad att det skulle stå mellan Troja och Nybro, precis så blir det nu alltså men för att matematiken ska falla ut så behöver Troja förlora efter förlängning eller straffar. Då kommer laget upp på 14 poäng, men Nybro kan inte komma upp på dem tretton pinnarna som jag på förhand tippade. Det vi redan kan konstatera är dock att både Hudiksvall och Mariestad plockar fler poäng än tippat, vilket naturligtvis har gjort kvalserien extra spännande. 
 
GÅRDAGENS RESULTAT
Troja/Ljungby - Mariestad: 3-2 (förlängning)
Nybro - Hudiksvall: 7-1 
 
TABELLEN 
1. Troja-Ljungby, 13 poäng 
2. Nybro, 8 poäng
3. Hudiksvall, 7 poäng
4. Mariestad, 4 poäng 
 
 
Vill du vara med och stötta bloggen och på samma gång få större inflytande på vad vi ska skriva om? Besök vår patreonsida och läs mer, varje bidrag är både välkommet och uppskattat - För ungefär 25 kronor/månad skulle ni göra det möjligt för mig att lägga mer tid på bloggen och därmed erbjuda er en bättre produkt, med mer fokus på laget du hejar på. -  PATREON