Miniskräll i det allsvenska kvalet

Efter några dagars uppehåll på grund av covid-19 (vad annars?) drog det allsvenska kvalet igång under torsdagskvällen och det bjöds direkt på två intressanta matcher - där vi fick se både spänning och överraskningar. Uppe i Hälsingland bjöd Hudiksvall in topptippade Nybro till kamp och det skulle bli en jämn tillställning där gästerna tog ledningen tidigt i andra perioden genom Janne Väyrynen men där hemmalaget hann både kvittera och ta över ledningen innan det var dags att bege sig ut till omklädningsrummet igen.

Tidigt i tredje akten kvitterade Nybro men bara ett par minuter senare kunde Adam Byström Johansson sätta 3-2 vilket även blev slutresultatet. Vinsten gör att Hudiksvall tagit fyra poäng på de två första kvalmatcherna vilket räcker till en andraplats.

Henrik Marklunds Hudiksvall har inlett kvalserien på ett lovande sätt.

Sett till statistiken får det ses som en rättvis seger för hemmalaget men det får även ses som något av en miniskräll eftersom de flesta rankade Nybro högre än Hudiksvall inför seriepremiären. Det vi kan konstatera är att båda lagen haft problem med Covid under säsongen och då känns det extra imponerande att vi får se dem lyckas såhär pass bra, det är bara att ta av sig hatten.

MATCHFAKTA
Hudiksvall - Nybro: 3-2 (0-0,2-1,1-1)
0-1, Janne Väyrynen
1-1, Axel Levander (Lander, Björnstad)
2-1, Henrik Marklund (Byström Johansson, Lindström)
2-2, Oliver Nilsson (Persson)
3-2, Adam Byström Johansson (Marklund, Jansson)
Skott: 30-24
Utvisningsminuter: 0-2
Publik: 0 (Helsingehus arena)

I gårdagens andra kvalmatch blev det uddamålsseger för Troja-Ljungby borta mot Mariestad efter att matchens sista mål kommit redan i mitten av andra perioden. Kanske var det så att båda lagen brände krutet redan i första perioden, vi fick nämligen se hela tre mål innan fyra minuter varit spelade. Rent spelmässigt var tillställningen kanske ingen höjdare, det blev betydligt mer kamp än skönspel vilket totalt 152 utvisningsminuter är ett ganska bra bevis på. Segern gör hur som helt att Troja toppar tabellen efter att ha samlat ihop fem poäng på de inledande två matcherna.

Vill du vara med och stötta bloggen och på samma gång få större inflytande på vad vi ska skriva om? Besök vår patreonsida och läs mer, varje bidrag är både välkommet och uppskattat - För ungefär 25 kronor/månad skulle ni göra det möjligt för mig att lägga mer tid på bloggen och därmed erbjuda er en bättre produkt, med mer fokus på laget du hejar på. -  PATREON