Hockeyettan: Att vända blicken norrut

Hockeyettanlagets bygge inför 21/22 börjar sakta men säkert ta form. 
 
De senaste åren har Hudiksvall haft en hel del kontakt med Brynäs, något som till viss del beror på att det inte skiljer så värst många mil mellan klubbarna. Nu verkar dock Hockeyettanlaget hittat en ny SHL-klubb att förknippas med, nämligen Timrå. Så sent som igår presenterade klubben nämligen sin tredje värvning från högstadivisionens nykomling. Den här gången är det den unge forwarden William Nilsson Ingberg som ansluter från klubbens J20-lag, men i vintras blev det även en hel del speltid som utlånad till Hammarby och 20-åringen fick även göra tre inhopp i Timrås A-lag.   
- William är en ung spelare från Timrå som är en hårt arbetande power-forward med en fysisk spelstil som kommer passa in bra i vårat lag, säger sportchefen Lars ”Lillis” Lövblom i ett pressmeddelande. 
 
Först ut var backen William Eckmyhl, som senast kommer från sin genombrottssäsong där det blev drygt tjugo matcher i Hockeyallsvenskan - men även sjutton i Hockeyettan som utlånad till Sundsvall. 21-åringen är utan tvekan en lovande spelare och känns på förhand som en bra värvning. I sitt nya lag borde den unge backen kunna ta nästa kliv i karriären. Bara tre dagar efter att Eckmyhl presenterats gick klubben ut med att Johan Lindholm också ansluter från Timrå. Forwarden har tidigare gjort flera fina säsonger i Hockeyettan de två senaste åren har spenderats i Hockeyallsvenskan och 24-åringen har även hunnit med att göra några SHL-matcher med både Modo och Frölunda. 
 
Värvningen av Lindholm är en av Hockeyettans tyngsta hittills under sommaren. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Det är långt ifrån klart om Hudiksvall kommer ha någon form av samarbete med Timrå även när säsongen drar igång, men det känns ändå intressant att tre av lagets senaste värvningar kommer från SHL-klubben. I övrigt har HHC legat ganska lågt, senaste nytt från laget är att den lovande keepern Oliver Tornerefelt gör precis som Hudik själva - nämligen vänder blicken norrut. Ny klubbadress blev Umeålaget Teg. Det står även klart att man får klara sig utan Linus Hedman som också drar norrut (Boden), samt att Anton Björkman, som bara spelade fyra matcher i vintras, återvänder till Lindlöven. 
 
 
 
HUDIKSVALLS TRUPP JUST NU
Målvakter
Andreas Bosson 
Backar
Fredric Jansson
William Eckmyhl
Forwards
Emil Carlqvist
Johan Lindholm 
Marcus Linderborg
Marcus Sirén
William Nilsson Ignberg
 
Tror du Hudiksvall blir ett lag att räkna med nästa säsong?