Succéspelaren stannar i Hockeyettan

En meriterad spelare väljer att stanna i Hockeyettan. 
 
Den gångna säsongen blev inte riktigt så bra som Kiruna IF hade hoppats, i grundserien hade laget marginalerna emot sig och där var man bara tre poäng ifrån spel i Allettan - något som höjde förväntningarna inför fortsättningsserien. Väl där bjöd IF stundtals på bra spel men även i den serien räckte man inte riktigt till, två poäng saknades för att ta hem seriesegern och nå playoff. 
 
En av de positiva sakerna att ta med sig från säsongen var Rihards Marenis, den KHL-meriterade forwarden valde något överraskande att spendera vintern i Hockeyettan och efter att ha gjort 26 poäng på 31 matcher står det nu klart att den 28-åringen stannar ytterligare en säsong. 
Han är en spelare med god puckkontroll, hans tempoväxlingar är fantastiska. Han är otroligt svår att ta pucken av. Med honom i laget kommer vi att få långa, kontrollerade anfall, säger klubbens sportchef Henrik Törnmä till Hockeyettan.se 
 
Sett till meriterna är det ganska förvånande att en spelare som Marenis håller till i Hockeyettan, så sent som i förra månaden spelade han i Hockey-VM med Lettland och tidigare har det blivit mer än 50 matcher i KHL - en av världens bästa ligor. I samma veva gick Kiruna IF även ut med att Jesper Landström förlängt sitt kontrakt ytterligare en säsong, medan Leonard Forselius lämnar klubben. 
 
FAKTA: Rihards Marenis
Ålder: 28 år 
Längd/Vikt: 185cm/91kg
Position: forward
Statistik förra säsongen: 31 matcher, 26 poäng (10+16), 56 utvisningsminuter