Stjärnduon ska ta Hockeyettanlaget till nya höjder

Sundsvall går in i en ny säsong med blicken riktad uppåt. 
 
Förra säsongen stod Sundsvall för en fullt godkänd insats, som nykomlingar tillbaka i Hockeyettan lyckades laget bli åtta i norra grundserien och tillslut var man aldrig nära att behöva kvala för att behålla sin plats. Nu är det dags för år två - ett år som ofta blir tuffare. Klubben tycks dock göra en satsning som handlar mer om att blicka uppåt än att försöka hålla sig kvar ytterligare en säsong. 
 
Under sommaren tackade Jonas Lindström för sig, forwarden tar istället klivet in som ny assisterande tränare. I och med det försvann en rutinerad pjäs men som tur var har man värvat in Anton Gustafsson vilket faktiskt är en ännu mer erfaren spelare. 31-åringen, som blir ny lagkapten, har bland annat spelat närmare tio säsonger nere i Schweiz men det har även blivit matcher i både Hockeyallsvenskan och SHL. 
 
En spelare av Gustafssons kaliber visar att Sundsvall vill bygga upp något som på sikt kan bli väldigt bra och för att få hjälp med det har två minst sagt meriterade herrar anslutit till klubben. Alexander Steen, som bland annat vunnit Stanley Cup med St Louis, ska bli ny sportsligt ansvarig (med start i januari) medan pappa Thomas Steen har fått en nyckelroll på Hockeygymnasiumet. 
 
 
 
Vi kände att vi skulle hem till Sundsvall och landa efter en lång karriär där borta och jag vill gärna bidra i stan där jag bor och kunna hjälpa till och jag och min far brinner för ishockeyn och tycker det är roligt med gemenskapen och umgänget, säger Alexander Steen till Hockeynews.se 
 
Att Sundsvall får in två tunga namn på ledarsidan känns väldigt positivt, Alexander har mängder med rutin och borde dessutom ha ett stort kontaktnät som kan komma till stor användning när det ska rekryteras spelare i framtiden. Den tidigare landslagsspelaren har ingen erfarenhet utanför isen men på den fronten kan han luta sig mot pappa Thomas. 61-åringen har gjort flera säsonger som tränare i Frölundas juniorlag, dessutom har han varit assisterande i Modo och han har även varit scout till olika NHL-klubbar i totalt åtta säsonger. 
 
Tar vi en titt på Sundsvall som klubb och stad så finns helt klart möjligheter att bygga upp något bra, det bor drygt femtio tusen i närområdet och rent traditionellt har man lyckats väldigt bra inom sport. Dessutom har ju faktiskt hockeylaget varit på en hög nivå (bland annat Hockeyallsvenskan 1999-2012) man har även en hel del unga och lovande spelare från staden som kan komma att utvecklas på ett fint sätt under de kommande åren. 
 
Tror du Sundsvall blir ett lag att räkna med den här säsongen?  

Ni har väl inte missat Hockeyguiden? - https://drive.google.com/file/d/1M1SIal3ngJjEHnSUVFrmDL8uXxuZsxI9/view?usp=sharing

Gillar ni bloggen så får ni gärna ge er support på vår Patreonsida! 
https://www.patreon.com/user?u=10903975