Skön vinst för IFK i prestigematchen

Både IFK Norrköping och Åtidaberg hade en fin trend inför dagens derby men när vi summerar matchen så är det bara "Peking" som spinner vidare på den.

I den första halvleken var det mycket spel på ÅFF:s planhalva, hemmalaget skapade en hel del chanser och fick även chansen från elva meter men då klev "Fimpen" Gustavsson fram och räddade Emir Kujovics straff och ställningen 0-0 stod sig halvleken ut. I den andra halvleken fick vi se dagens första mål när Arnor Traustasson fick in bollen bakom Gustavsson men det dröjde bara sex minuter innan kvitteringen kom genom Victor Sköld, hans andra mål för säsongen.

Traustasson har börjat säsongen bra. Foto: Benjies Foto&Film

Med lite drygt en kvart kvar att spela var det dags för ett avgörande när Norrköpingssonen Christoffer Nyman kunde sätta sitt tredje mål för säsongen. Nu är IFK fyra i en haltande tabell och det känns som man har något bra pågång men samtidigt finns det fortfarande saker att slipa på, effektiviteten är ganska dålig och det har man inte råd med när det är dags att möta lite starkare lag.

Matchfakta, IFK Norrköping - Åtvidaberg: 2-1 (0-0)
1-0, Arnor Traustasson (55)
1-1, Victor Sköld (61)
2-1, Christoffer Nyman (75)
Publik: 9654, Nya Parken.