Det allsvenska tipset

Nu är det hög tid att tippa hur det kommer gå i årets upplaga av fotbollsallsvenskan. 
 
TABELLTIPSET
1. MALMÖ FF
2. IFK GÖTEBORG
3. IFK NORRKÖPING
4. AIK
5. BK HÄCKEN
6. IF ELFSBORG
7. ÖREBRO SK
8. HELSINGBORGS IF
9. KALMAR FF
10. HAMMARBY IF
11. DJURGÅRDENS IF
12. GEFLE
13. GIF SUNDSVALL
14. ÖSTERSUNDS FK
15. FALKENBERGS FF
16. JÖNKÖPINGS SÖDRA 
 
Kommer IFK Norrköping göra om förra årets bedrift och vinna ett nytt SM-guld?
 
 
Guldlaget - Malmö FF
Om man bara tittar på hur truppen ser ut så borde MFF vinna sitt tredje SM-guld på de fyra senaste åren, man har många riktigt duktiga spelare och det vore nog faktiskt en fördel om man missade Europaspelet så att man kan fokusera helt på allsvenskan. Spelare som Marcus Rosenberg, Jo Inge Berget och Vidar Örn Kjartansson bildar seriens vassaste offensiv samtidigt som det finns ett grymt sparkapital i både Magnus Wolff Eikrem och Guillermo Molins
 
Överraskningen - BK Häcken
Göteborgslaget har en väldigt intressant trupp och det känns som att man borde kunna vara med och blanda sig i toppstriden om alla nyckelspelare får vara skadefria. På mittfältet har man en bra blandning av unga och mer erfarna spelare samtidigt som man befogar över en av allsvenskans bästa anfallare, Paulinho. Förra säsongen var man svårslagna på sin nya hemmaplan och kan man börja spela bra även på bortaplan så kan det bli en riktigt rolig säsong för Peter Gerhardssons gäng. 
 
Besvikelsen - IF Elfsborg
Förra säsongen slutade laget fyra i tabellen men jag tror att man får svårt att göra om den bedriften. Nu när Anders Svensson valt att sluta så har man förlorat en av sina stora stjärnor och ledare på planen, det kan bli svårt att fylla hans tomrum även om han kanske inte var briljant under sin sista säsong som spelare. I övrigt känns det som att man har en del spelare som kan blanda högt och lågt, Lasse Nilsson och Emir Bajrami är två exempel på det. Spelare som Victor Claesson och Marcus Rohdén kommer få dra ett tungt lass den här säsongen. 
 
Skyttekungen - Emir Kujovic
Om IFK-anfallaren stannar i klubben hela säsongen så tror jag att han kommer vinna skytteligan även i år, han var riktigt vass förra säsongen och har gjort en del fina insatser även under försäsongen. Om han går en lyckad vår finns dock chansen att någon utlandsklubb värvar honom och då ökar chansen för spelare som Örebros Alhassan "Crespo" Kamara och Hammarbys Alex som jag tror kan bli en positiv överraskning den här säsongen. 
 
Hur tror du att allsvenskan kommer sluta?
 
0 kommentarer