Profilstarka Superettan

Superettan ser högintressant ut och flera av lagen har värvat intressanta spelare. 
 
I media skrivs det mest om de allsvenska klubbarna men i Superettan har det hänt en hel del intressanta saker under vintern, flera lag har värvat in meriterade spelare och i det här inlägget tänkte jag gå igenom hur några klubbar har värvat. 
 
GAIS - Starkaste värvningarna
Johan Ramhorn, back från Kalmar (lån)
Ramhorn räknas som en stor talang men han har fått ont om speltid i KFF och lånas därför ut till GAIS där han borde få spela desto mer. 
Dan Keat, mittfältare från Falkenberg. 
Keat kommer med starka meriter i bagaget, den 28-årige mittfältaren från Nya Zeeland har tidigare spelat i MLS med LA Galaxy men de tre senaste säsongerna har spenderats i Falkenberg. Det här får ses som en mycket bra värvning, mittfältaren har spelat 50 allsvenska matcher under de två senaste åren och han var en viktig kugge i Falkenberg - precis som han borde bli i GAIS. 
Craig Henderson, mittfältare från Stabaek. 
När vi ändå är inne på temat "mittfältare från Nya Zeeland" så kan vi passa på att nämna Henderson, han har spelat allsvensk fotboll med Mjällby men kommer senast från spel i Norge. Det är lite oklart vilken klass han håller numera men om han kommer upp i samma nivå som under sin tid i Mjällby blir han en fin förstärkning. 
Teteh Bangura, anfallare från Mjällby. 
Här har GAIS en riktig joker, anfallaren har haft ett par tunga säsonger men alla vet hur bra han kan vara när han är i form. Säsongen 2011 öste han in mål i AIK och såldes dyrt men sedan dess har skador satt stopp för det internationella genombrottet. 
 
       
John Mensah är en av superettans mest uppsnackade värvningar hittills. 
 
ATHETIC UNITED - Starkaste värvningarna
Daniel Jarl, back från Landskrona BOIS. 
Jarl är knappast en stjärna men han fick en hel del speltid i Landskrona förra säsongen och 23-åringen har potential att bli en allsvensk spelare (han har testats i Djurgården utan att slå igenom). 
Erik Figueroa, back från Sirius. 
Athetic stärker upp backlinjen med en erfaren spelare, Figueroa har spenderat det senaste året i Sirius men han tidigare spelat över 50 matcher i Hammarby. 
John Mensah, back från FC Nitra. 
Stockholmarna stod för en rejäl värvningsbomb när man gjorde klart med den Ghananska landslagsspelaren som senast kommer från spel i Slovakien. 33-åringen debuterade i Serie A för mer än tio år sedan och har sedan dess hunnit spela i både de franska och engelska ligan. Mellan 2009-2011 höll han till i Sunderland där det blev närmare 40 matcher. Även om det är osäkert vilken klass han håller nuförtiden så är det en tung värvning som sätter lite extra fokus på klubben. 
 
LJUNGSKILE - Starkaste värvningarna
Yussif Chibsah, mittfältare från GAIS. 
Ljungskile har plockat in en rutinerad pjäs i Chibsah, han har spelat över 150 allsvenska matcher och är en spelare som håller hög klass när han är i form en förra säsongen var inte en av hans bästa och frågan är hur bra han kan vara den här säsongen. 
 
ÖRGRYTE - Starkaste värvningarna
Dardan Mustafa, anfallare från Gefle. 
Mustafa är något av en joker, han fick en hel del speltid i Gefle förra säsongen men det handlade mest om inhopp och han noterades inte får några mål. Trots måltorkan så finns det potential, tidigare har 24-åringen gjort en del mål i Division ett men det var några år sedan och det här kan bli ett viktigt test för att se om han har vad som krävs för att lyckas på seniornivå. 
 
ASSYRISKA - Starkaste värvningarna
Alessandra Silva Pereira, back från AIK. 
Rutinerad brasse som hade svårt att ta en plats i AIK förra säsongen. Har tidigare spelat allsvensk fotboll i både Syrianska och Örgyte och borde få en hel del speltid den här säsongen.
Daniel Sliper, mittfältare från Sundsvall.
Assyriska förstärker upp mittfältet med två allsvenska mittfältare varav Sliper är den ena. Förra säsongen fick han dåligt med speltid i Sundsvall men han borde få mer tid på planen i sin nya klubb och känslan är att han kan bli en viktig spelare för dem den här säsongen.  
Kenny Pavey, mittfältare från AIK. 
Här har Södertäljeklubben plockat in en riktig profil, engelsmannen debuterade i allsvenskan för tio år sedan och har hunnit vinna SM-guld, Cup-guld och Supercupguld sedan dess. De två senaste säsongerna har spenderats i AIK men han har tidigare representerat både Ljungskile och Öster på superettannivå. 
Ken Fagerberg, anfallare från Vendsyssel. 
Minns ni Fagerberg, anfallstalangen som slog igenom med dunder och brak i Örgryte 2007? De senaste säsongerna har varit ganska tunga för den numera 27-årige anfallaren och frågan är hur bra han är nuförtiden. 
 
DALKURD - Starkaste värvningarna
Tom Söderberg, back från Häcken. 
Nykomlingen har värvat flera rutinerade spelare under vintern och mittbacken från Häcken är en av dem. Den senaste säsongen spenderades som utlånad till grekiska ligan men han har tidigare spelat närmare 100 allsvenska matcher och det har även blivit spel i norska Tippeligan för 28-åringen. 
Rawez Lawan, mittfältare från IFK Norrköping. 
För ungeför tio år sedan sågs Lawan som en stor talang och när han var som bäst under sin tid i den danska ligan var han aktuell för landslaget men de senaste säsongerna har varit tunga och förra året blev det mestadels tid på bänken för den numera 28-årige mittfältaren. Nu är det dags för Lawan att visa hur bra han kan vara när allt stämmer. 
Dusan Djuric, mittfältare från FC Aarau.
Här har vi en av ligans största stjärnor, mittfältaren värvas in med landslagsmeriter i bagaget och han har även spelat i Champions League med Zürich. De senaste säsongerna har skador satt stopp för framfarten men på den här nivån borde han kunna hålla riktigt bra klass om han får vara skadefri. 
 
Det finns såklart andra fina värvningar men det var de här jag ville fokusera på i det här inlägget. 
 
0 kommentarer