Målvaksnyheter

Det händer saker mellan stolparna. 
 
Trelleborg är tillbaka i fotbollens finrum men man kommer spela utan en av klubbens största de senaste 20 åren. Det handlar om målvakten Fredrik Persson som väljer att lägga skorna på hyllan. 35-åringen debuterade i allsvenskan redan 2001 och har varit i klubbens A-lag i inte mindre än sexton säsonger men nu är det alltså slut. Tanken är att Persson ska vara målvaktstränare för klubbens damlag och ungdomslag. 
 
Men Trelleborg behöver inte vara allt för ledsna, trots att en av lagets största supporterfavoriter lägger av. Förra säsongen stod den inlånade Malmötalangen Marko Johansson 30 matcher och han kommer spela med nykomlingen även 2018. 
 
Noring har en A-landskamp och fyra U21-landskamper på meritlistan. 
 
Nyheterna kring målvakter tar inte slut här, även den tredje nyheten har lite koppling med Trelleborg. Det handlar om Viktor Noring som är hemma i Sverige igen men han väljer att fortsätta karriären i Landskrona BOIS som håller till i superettan. Noring kommer senast från spel i skotska Hearts som värvade honom sommaren 2016. Den 27-årige keepern slog igenom med dunder och brak 2009, just i Trelleborg, och rankades då som en av landets mest lovande spelare. Det började snackas om landslaget och proffsanbud och tillslut lånades han ut till Celtic. Väl där gick det ganska tungt men utlandsäventyret fortsatte, dels i Norge men även i Nederländerna och Danmark innan han sedan värvades tillbaka till Skottland men den här gången alltså Hearts. 
 
I Landskrona borde Noring få mycket speltid, något han inte riktigt fick i Hearts, och han kommer till ett lag som egentligen inte har några större krav på sig. Man är nämligen nykomlingar och även om det finns en hel del inbitna supportrar som minns den allsvenska sejouren så har man ett ganska anonymt lag som förmodligen kommer få kriga för varje poäng. 
 
 
0 kommentarer