Meriterad duo till Syrianska

Division 1-laget förstärker truppen med två meriterade spelare. 
 
Förra säsongen gick inte riktigt som Syrianska hade hoppats på, man slutade näst sist i superettan och får därför starta om i "ettan". Idag gick klubben ut med nyheten att man förstärker truppen med inte mindre än två väldigt erfarna spelare. Det handlar om mittfältaren Martin Mutumba och anfallaren Mathias Ranégie
Jag vet vad jag kan och vill så fort som möjligt komma in i laget och visa mig själv och laget vad jag kan. Jag tror det här kan bli ett bra år, säger Mutumba till klubben hemsida. 
 
Martin Mutumba kommer senast från spel i Örgryte men har tidigare rutin från spel i klubbar som Brommapojkarna och inte minst AIK, som han tog SM-guld med 2009. 32-åringen debuterade i allsvenskan redan 2002 men valde tre år senare att testa lyckan i Finland. Sedan dess har han även spelat flera andra länder, bland annat Turkiet där han gjorde fem matcher i andraligan. 
 
 Mutumba spelade sex matcher i Örgryte förra säsongen. 
 
 
Mathias Ranégie har också väldigt mycket erfarenhet med sig i bagaget, han gjorde allsvensk debut för elva år sedan i IFK Göteborg. I "Änglarna" fick anfallaren det inte riktigt att lossna, genombrottet kom istället i Häcken där han bland annat stod för 18 mål på 22 matcher 2011. Samma år värvades han till Malmö FF och senare skulle han testa lyckan i Serie A med Udinese. Sedan dess har 33-åringen även spelat i engelska Championship samt den kinesiska ligan men han kommer senast från spel i Häcken där han noterades för ett mål på tio matcher. 
 
De här spelarna är visserligen meriterade men man har samtidigt sina bästa år bakom sig och vi ska nog inte räkna med att de kommer briljera totalt, trots att nivån är lite lägre. 
 
0 kommentarer