Inför Häcken - IFK Norrköping

Ikväll är det dags för match i Göteborg där BK Häcken tar emot ett lag som brukar ha svårt mot det svartgula laget - IFK Norrköping. 
 
Häcken kommer senast från en bortavinst mot Kalmar där Martin Ericsson stod för det matchvinnande målet, hans första för säsongen. Nu ligger laget från Hisingen parkerade strax över bottenstriden i allsvenskan och det känns som det är där någonstans man borde vara även när vi summerar säsongen, man har en hög potential men konkurrensen känns för tuff för att kunna hamna bland de 5-6 bästa lagen. I Häcken hittar vi stjärnbacken Diego Lugano som hittills varit ganska anonym, han jagar formen och det känns som sydamerikanen har en bit kvar innan han är på den nivå som både han och klubben vill ha honom på. 
 
Gästerna från Östergötland kommer från en imponerande 4-1 vinst hemma mot Gefle och formen verkar bra men man är ganska ojämna och det är svårt att veta vart man har "Peking". Inför säsongen hade jag stora förhoppningar om att IFK skulle kunna bli en positiv överraskning men sedan lånades Alhaji Kamara ut och Nicklas Bärkroth gick sönder redan i premiärmatchen mot Örebro, sedan dess har man varit lite mindre "spetsiga" men Christoffer Nyman gör sitt bästa för att hålla igång ett bra anfallsspel. 
 
Arnór Traustason stod för ett klassmål i Norrköpings senaste match. Foto: Benjies Foto&Film
 
Häcken är knappast en drömmotståndare för IFK, man brukar ha svårt mot Göteborgarna (speciellt på bortaplan) och det har nog börjat sätta sig i spelarnas huvuden. 
 
Häckens startelva: Källqvist, Arkivuo, Lugano, Sudic, Zuta; Si Gustafson, Sa Gustafson, Pekalski; Nasiru Mohammed, Thorvaldsson, Ericsson.
 
IFK Norrköpings startelva: Mitov Nilsson - Wahlqvist, Wiklander, Johansson, Telo - Tkalcic, Fransson, Sjölund, Traustason - Kujovic, Nyman.
 
Vad tror du om kvällens match?
0 kommentarer