Lost their mojo?

Det händer ofta att spelare slår igenom med dunder och brak för att sedan försvinna från det absoluta ramljuset, här är några exempel på svenska spelare som gjort det. 
 
Samuel Holmén
Position: Mittfältare
Landskamper: 32/2 (senast 2013)
Nuvarande klubb: Konyaspor (28/4)
Kommentar: Mittfältaren slog igenom i Elfsborg där han blev mer eller mindre ordinarie redan som 19-åring och han skulle hinna med att vinna både SM-guld och cupguld innan han valde att flytta ut i Europa. Han tog steget till danska Bröndby och där fortsatte succén, Holmén fick allt mer chanser att spela med landslaget men när han flyttade till Fenerbache inför säsongen 2013/14 så blev det allt mindre tid i den blågula tröjan, han fick problem med skador och trots två bra säsonger så har vi inte sett honom i landslaget igen. 
 
Jiloan Hamad
Position: Mittfältare
Landskamper: 5/0 (senast 2013)
Nuvarande klubb: Hoffenheim (7/1)
Kommentar: Den tekniske yttermittfältaren sågs som en stor talang när han slog igenom i Malmö FF, som 21-åring var det dags att debutera i A-landslaget och det kändes som att han var påväg att bli en man för startelvan när han tog steget ut i Europa 2013. Flytten gick till Hoffenheim vilket skulle kunna vara ett lagom steg att ta men skador har förstört de senaste säsongerna och känslan är att han är långt ifrån en landslagsplats i nuläget. 
 
Niklas Hult
Position: Mittfältare 
Landskamper: 4/0 (senast 2014)
Nuvarande klubb: Nice (15/1)
Kommentar: Hult sågs som en av svensk fotbolls stora mittfältatalanger när han fick chansen att debutera i A-landslaget 2012, samma år vann han SM-guld med Elfsborg och det började bli dags att ta steget ut i Europa. Två år senare gick flyttlasset till franska Nice där han stod för en bra debutsäsong men den här säsongen har varit ganska skadedrabbad samtidigt som konkurrensen varit hård. Hult, som numera är 26 år, skulle nog behöva ett miljöombyte för att komma med i diskussionerna kring landslaget igen. 
 
Sana spåddes en lysande framtid i Ajax. 
 
Tobias Sana 
Position: Mittfältare
Landskamper: 2/0 (senast 2012)
Nuvarande klubb: Malmö FF (3/0)
Kommentar: Sana kom fram en en väldigt lovande talang i IFK Göteborg och 2012 flyttade han till holländska Ajax där han inledde med att göra en succésäsong och ta ligaguld direkt men sedan skulle det bli ett par tunga säsonger för mittfältaren. Förra året flyttade Sana hem till allsvenskan igen men han har haft svårt att ta en ordinarie plats i Malmö FF och landslagsdrömmen kommer allt längre bort för ytterspelaren som var med i den klassiska 4-4 matchen mot Tyskland i VM-kvalet 2012. 
 
Joel Ekstrand
Position: Back
Landskamper: 2/0 (senast 2014)
Nuvarande klubb: Watford (24/1)
Kommentar: Här har vi en intressant spelare som lämnade Helsingborg för spel i italienska Udinese redan som 21-åring men där fick han ont om speltid och flyttlasset gick till engelska Watford. I England spelade Ekstrand upp sig vilket gjorde att han snabbt blev ett namn för Erik Hamrén (debuten skedde dock redan 2010) att hålla koll på men sedan fick han problem med skador samtidigt som den engelska klubben inte riktigt höll tillräcklig klass. Numera håller både Watford och Ekstrand till i Championship och det skulle behövas ett klubbyte för att 27-åringen ska bli en landslagsmässig spelare igen. 
 
Alexander Farnerud
Position: Mittfältare
Landskamper: 8/2 (senast 2010)
Nuvarande klubb: Torino (4/0)
Kommentar: Farnerud var en riktig supertalang som debuterade i allsvenskan med Landskrona redan som 18-åring, året efter debuterade han i A-landslaget och innan han fyllt 20 tog han steget ut i europa då det blev en flytt till Strasbourg. Trots att han var ordinarie i den franska klubben så fick han ont om landslagschanser och inte blev det bättre när han flyttade till Stuttgart 2006, två år senare vände han norrut till Bröndby och då fick han chansen på nytt men sedan försvann han från landslaget efter att ha flyttat till Young Boys 2011. De tre senaste säsongerna har Farnerud hållt till i italienska Torino där han spelat bra men trots det har han inte fått chansen i landslaget vilket känns väldigt konstigt, kanske kan han få en ny chans när man byter förbundskapten efter EM?  
 
 
0 kommentarer