Nu börjar det närma sig!

Nu är det inte långt kvar innan EM drar igång! Härligt ska det bli, tycker bättre om EM än VM, och det var ju faktiskt 4 år sedan man senast fick se det svenska landslaget mäta sig mot de allra bästa. Då gick det inte så bra, men tror det kan gå bättre den här gången, även om lottningen är svårare. Ukraina blir måstematchen, alltså den matchen Måste man vinna, för det blir en himla press om man förlorar den på pappret enklaste matchen. Sedan kommer England och Frankrike, två kryss där vore inte helt omöjligt, kanske till och med en seger mot England, Frankrike känns vassast av dem.
Känns som att Sverige har ett spännande lag, det är stor skillnad på den här truppen, och den som fanns i EM-08, även om man kunde se att det var en liten föryngring på gång redan då. Finns några frågetecken, högerbacksplatsen tex. Lustig är ju vanligtvis given, men nu har han inte fått mycket speltid i Celtic, och om han är ringrostig, så kanske det är bättre att sätta ut Granqvist där, eller kanske övertala Seb Larsson? Det är bra att det finns alternativ iaf!
Mittfältet känns som den starkaste lagdelen, även om Anders Svensson skadade sig igår, vi får hoppas det inte var så farligt med "Taco".
Tycker det är dags för Zlatan att göra ett riktigt bra mästerskap igen. Han var rätt bra EM08, Skadad och ur form i VM06, bäst var han i EM04, då han ju bland annat räddade en poäng mot Italien, med ett mål vi sent kommer glömma.
Hoppas Elmanders fot läker fort, hans löpningar kan bli ett viktigt vapen att använda när man möter ett långsamt försvar, Likaså Hysén, honom kan man slänga in i slutet om man jagar ett mål eller så.
Fasta situationer borde bli en av de punkter som Sverige ska vara vassast på, man har spelare som Sebastian Larsson, Rasmus Elm och Kim Källström, det är tre av Europas bästa frisparksläggare, och lägg sedan till Zlatan, som kan skjuta bra på långt avstånd, och sen Svensson såklart, ni har väl inte glömt Argentina-02?
Det ser spännande ut! Hur tror ni det kommer gå för Sverige i EM?
0 kommentarer