Skyttekungen flyttar västerut

Efter 4 säsonger i Bologna, så lämnar en av Serie A:s mest pålitliga målskyttar ligan. 35 årige Anfallaren Marco Di Vaio har bestämt sig för att lämna proffslivet i Italien, och istället testa på att spela borta i USA, i laget Montreal Impact. Det är ju helt klart ett steg nedåt rent sportsligt, men tror att Di Vaio ser det här som en chans att köra ett par säsonger till, tjäna bra med pengar, testa en ny kultur, och kanske framför allt: Försöka att öka intresset för fotboll i USA, det är ju inte alls lika starkt där, som i Europa.
Tycker det är kul att han drar över dit, för det är bra när bra spelare kommer till USA och gör lagen bättre där, spelare som David Beckham, Thierry Henry och Fredrik Ljungberg är några av dem som ökat intresset de senaste åren. Faktum är att New York Red Bulls har ett riktigt starkt lag, som säkert skulle kunna mäta sig med rätt många lag även i tex Serie A eller La Liga.
Man har spelare som just nämnda Henry, men även Rafael Marquez och den rutinerade tyske målvakten Frank Rost har spelat i klubben den senaste säsongen, sen får vi ju inte glömma att laget har en svensk back, Markus Holgersson, och även en svensk huvudtränare i Hasse Backe, som haft jobbet sedan 2010.
0 kommentarer