Derbytider

Allsvenskan har varit igång i lite drygt en månad och nu börjar det ta fart på allvar, de kommande dagarna väntar tre stycken laddade derbymatcher som sätter lite extra glöd på serien. 
 
IFK NORRKÖPING - ÅTVIDABERG FF
Imorgon klockan 15:00 smäller det på Nya Parken i Norrköping när hemmalaget tar emot Åtvidaberg och det borde kunna bli en riktigt bra match, "Peking" kommer senast från en bortaseger mot Häcken medans ÅFF krigade på bra och fick ett kryss i sin hemmamatch mot AIK (1-1). Såhär på förhand får IFK ses som favoriter, man har visat att man är i bra form och deras senaste hemmamatch var väldigt bra genomförd, det verkar dessutom som att Emir Kujovic har fått igång sitt målskytte och det är viktigt. 
 
För Åtvidaberg gäller det att John Owoeri fortsätter göra mål (tre stycken hittills), han är ett offensivt hot och honom måste IFK-backarna se upp för imorgon. Inför säsongen värvade man in en lovande mittfältare i Ruben Lameiras och han verkar närma sig formen, 20-åringen har spelat i 5 av sex matcher och mot AIK spelade han 75 minuter innan Ammar Ahmed byttes in. 
 
 
MALMÖ FF - HELSINGBORG IF 
Halv sex imorgon är det dags för nästa derby, då är det serieledande Malmö FF som tar sig an Helsingborg på Swedbank Stadion och även den matchen borde kunna bli en riktig höjdare. MFF besegrade Halmstad med 3-1 i den senaste omgången och den norske duon Jo Inge Berget & Magnus Wolff Eikrem briljerade (som vanligt), just dem spelarna måste Henrik Larssons HIF hålla koll på. Man skulle kunna rabbla upp hela Malmös lag som potentiella hot men vi håller oss till de två nyss nämnda samt Markus Rosenberg, det känns som de allra bästa offensiva vapnen. 
 
Helsingborg är inte slagna på förhand, man visade upp ett fint spel och vann med 2-0 mot GIF Sundsvall i torsdags så deras form är relativt bra, man höjde sig helt klart från den tidigare omgången då man föll borta mot IFK Göteborg. Mot Sundsvall stod Robin Simovic för ett av lagets mål och han känns just nu som deras offensivt sett farligaste spelare (han målade även mot blåvitt), talangen Jordan Larsson däremot har har haft ganska tung inledning på serien och även om han fått en hel del speltid så lyser målskyttet med sin frånvaro. Som jag skrev tidigare så är gästerna inte slagna på förhand men det här känns som en lite för tuff uppgift och skulle jag sätta en slant på något av lagen så skulle Malmö få mitt tips. 
 
 
AIK - HAMMARBY 
På måndag är det dags för det sista av omgångens tre derbyn och det här lär bli den med mest tryck på läktarna, just nu ser det ut att kunna bli helt fullsatt på Friends Arena och det skulle innebära ett nytt publikrekord för hemmalaget. "Gnaget" kommer senast från en ineffektiv match borta mot Åtvidaberg där man bara fick med sig en poäng och man har fler bekymmer inför derbyt, både Henok Goitom och Per Karlsson ser ut att missa matchen vilket betyder att Andreas Alm får klara sig utan två av lagets nyckelspelare. 
 
Hammarby kan vara nöjda med sin säsongsinledning, efter sex omgångar ligger nykomlingen sexa och man har fortfarande bara förlorat en match och det var mot seriens bästa lag (Malmö). Laget kommer senast från en kryssmatch borta mot Örebro och även om man inte tog full pott där så ska man vara ganska nöjda, man kan inte förvänta sig vinster i varje omgång och poängskörden hitills är nog bättre än man hoppats på inför säsongen. Just nu snackas det mest om mittfältsstjärnan Kennedy Bakircioglü vara eller icke vara i derbyt men de senaste rapporterna är lovande och det verkar som han kommer finnas med ute på planen vilket är väldigt viktigt för "Bajen". 
 
Vad tror du om omgångens derbyn?
0 kommentarer