Kvällens allsvenska matcher

Här kommer en liten genomgång av kvällens allsvenska matcher som bjöd på en hel del mål men framförallt en riktig publikfest i Solna. 
 
AIK - HAMMARBY: 2-0 (0-0)
1-0, Henok Goitom (56)
2-0, Noah Sonko Sundberg (75)
Kommentar: Drygt 41,000 såg AIK och Hammarby göra en ganska slätstruken första halvlek men efter en (extra lång) pausvila så tog hemmalaget kommandot och man vinner tillslut helt rättvist. Henok Goitom och Mohammed Bangura byttes in för "gnaget" och dem stod för en extra offensiv spets som tillslut blev helt avgörande medans Hammarby vägde lite för lätt utan Kennedy Bakircioglü
 
IFK GÖTEBORG - FALKENBERG: 2-1 (0-0)
1-0, Sören Rieks (55)
2-0, Sören Rieks (81)
2-1, Hakeem Araba (85)
Kommentar: IFK Göteborg tar en skön hemmavinst och visar att man vill vara med uppe i racet kring toppen, ikväll är det mittfältskreatören Sören Rieks som står för två mål där det sista är ett riktigt klassavslut. Nu ligger IFK trea och i nästa match väntar ett formstarkt Kalmar på bortaplan.
 
KALMAR FF - ÖREBRO SK: 3-0 (2-0)
1-0, Tobias Eriksson (25)
2-0, Marcus Antonsson (44)
3-0, Viktor Elm (63)
Kommentar: Här möttes två lag som knappast är nöjda med sina säsongsinledningar men ikväll vände det kanske för KFF, man stod för en stabil och bra insats hemma på Guldfågeln arena där vi kan notera att Viktor Elms fina målform fortsätter och att Örebro fortsätter att rada upp bleka insatser i årets allsvenska. Vi kan även notera att Kalmar har bäst målskillnad av lagen på den andra halvan av tabellen och att Marcus Antonsson äntligen fått sätta sitt första mål för säsongen, han gjorde ju sex stycken för Halmstad förra året.
 
HALMSTAD - BK HÄCKEN: 0-2 (0-1)
0-1, Gunnar Heidar Thorvaldsson (41)
0-2, Joel Andersson (64)
Kommentar: Den här matchen handlade mest om anfallare, gästernas Gunnar Heidar Thorvaldsson som stod för ett mål och som dessutom spelade fram till lagets andra. För hemmalaget gick det tyngre och man brände två stycken straffar, hade man satt dem hade läget sett annorlunda ut men nu åker man på en ny förlust och vi hittar dem på en 15:e plats i tabellen. Häcken har varit lite uppochned under säsongsinledningen men förhoppningsvis släpper det nu, man har en hel del bra spelare och har potential att vara bland de sex bästa lagen i serien. 
 
Trots kvällens matcher så är det fortfarande Malmö FF som är omgångens stora vinnare, man tog hem en skön derbyvinst mot Helsingborg (3-1) och är kvar i den allsvenska toppen efter sju spelade omgångar. 
 
Vad tyckte du om kvällens matcher?
0 kommentarer