Förre stortalangen till Halmstad

Superettan blir en profil starkare. 
 
Halmstad misslyckades att hålla sig kvar i allsvenskan utan får sikta in sig på att spela i superettan den här säsongen men kraven på stadens mest uppmärksamade klubb är ganska höga och det gäller att leverera den här säsongen. För att kunna spela bra krävs det bra spelare och idag gick HBK ut med att man förstärkt truppen med just en sådan, det är mittfältaren Ivo Pekalski som är klar för klubben. 
Han är en spelskicklig, konstruktiv och klok mittfältare som är i en bra ålder. Vi är glada att vi har knutit honom till oss, samtidigt som vi får ha lite tålamod med honom då han är inne i rehab, säger tränaren Janne Jönsson till klubbens hemsida. 
 
 Halmstad förstärker sitt mittfält 
 
2012 var Pekalskis genombrottsår, då var han med och vann SM-guld med Malmö FF samtidigt som han blev utsedd till årets nykomling i allsvenskan vilket gjorde att förväntningarna på 19-åringen ökade dramatistik, men tyvärr skulle han få allt svårare att spela i MFF-tröjan (delvis på grund av skador) vilket gjorde att han lämnade klubben 2013. Året som följde flyttade mittfältaren till Häcken där han gjorde helt okej ifrån sig men förra säsongen var oturen framme igen, han skadade ena ledbandet och är fortfarande inte "fit for fight". 
- Jag har varit inne lite i träning redan och det blir än mer i april, maj. Kanske kan jag vara redo i juni, säger nyförvärvet till klubbens hemsida. 
 
Det här är en bra värvning för även om man plockar in en skadedrabbad spelare så är det en spelskicklig herre som kan spela riktigt bra när han får vara skadefri, samtidigt som han kan höja Halmstad så kan han även höja statusen på superettan. Ligan behöver profiler som allmänheten känner till och den landslagsmeriterade 25-åringen passar helt klart in i den kategorin. 
 
Hur tror du att det kommer gå för Pekalski i sin nya klubb?
 
0 kommentarer