Målkungar: Superettan

Precis som i allsvenskan så finns det många vassa målskyttar i superettan, här några av dem! 
 
LUKA MIJALJEVIC, GAIS
MÅL FÖRRA SÄSONGEN: 13
Förra säsongen spenderades i Utsiktens BK och där blev det succé, 25-åringen gjorde 13 mål på 29 matcher och visade att han kunde leverera även på den här nivån. Året innan lämnade anfallaren Ljungskile för spel i Göteborgsklubben och då öste han in mål i division 1 och hade stor del i klubbens avancemang till superettan. Nu är det dock GAIS som gäller för den målfarlige anfallaren och det ska bli väldigt intressant att se hur han kommer prestera där.  
 
PETER SAMUELSSON, DEGERFORS
MÅL FÖRRA SÄSONGEN: 13 
Här har vi en notorisk målskytt, den rutinerade anfallaren har gjort 27 mål under de två senaste säsongerna och som mest har 34-åringen gjort 17 mål på en säsong (2011). Större delen av seniorkarriären har spenderats i superettan men 2012 fick han debutera i allsvenskan med Örebro, dock utan framgång och senare under året vände han tillbaka till Degerfors där det blev nio mål på tolv matcher. Om klubben ska få en lyckad säsong gäller det att Samuelsson fortsätter att leverera som de senaste åren, mycket av Degerfors öde vilar på hans axlar. 
 
HANNES STILLER, LJUNGSKILE
MÅL FÖRRA SÄSONGEN: 9
"Killer Stiller" håller fortfarande hög klass vilket han visade förra säsongen. 37-åringen är något av en late-bloomer och fick vänta på sitt genombrott till 2008 då han gjorde tolv mål i Qviding och senare värvades till IFK Göteborg. I IFK skulle det bli en hel del mål trots att han fick ganska sparsamt med speltid men 2014 valde han att lämna klubben och flyttlasset gick till Ljungskile där han nu ska gå in på sin tredje säsong. Stillers målrekord kommer från säsongen 2007 då han gjorde hela 20 mål på 21 matcher i division 1. 
 
FREDRIK OLSSON, HALMSTAD
MÅL FÖRRA SÄSONGEN: 17
Här har vi en rutinerad målskytt, redan för elva år sedan gjorde han 13 mål i superettan och de två senaste säsongerna har 31-åringen gjort hela 31 mål vilket är en imponerande siffra. Det var därför överraskande att han inte följde med Jönköpings Södra upp till allsvenskan men samtidigt har han haft svårt att prestera på den nivån vid tidigare tillfällen. Den här säsongen lär han få en viktig roll i Halmstad och det ska bli intressant och se hur han kan passa ihop med Junes Barny som säkert är revanschsugen efter förra säsongen. 
 
Ekenberg vet hur man hittar rätt i Superettan. 
 
 
MARCUS EKENBERG, MJÄLLBY
MÅL FÖRRA SÄSONGEN: 1
Här har vi en spelare som hade en skadefylld fjolårssäsong vilket kan ses på målkontot men 35-årige Ekenberg är en van målskytt vilket han visat tidigare år. Redan 2005 blev det tio mål på 29 matcher i superettan med just Mjällby och de fyra kommande åren skulle hans målfacit vara 15-15-17-19 vilket är imponerande siffor. I allsvenskan har Ekenberg gjort nio mål som mest på en säsong vilket är bra men det är i superettan som anfallaren haft sina bästa säsonger. 
 
WILLIAM ATASHKADEH, ÖRGRYTE
MÅL FÖRRA SÄSONGEN: 20
Atashkadeh debuterade i allsvenskan med IFK Göteborg och fick senare även chansen i Örebro men det var först förra säsongen som 23-åringen slog igenom på seniornivå. Anfallaren var en av division etts bästa målgörare och han hade stor del i Örgrytes återkomst till superettan, 20 mål på 22 matcher blev hans facit. Nu håller man till på en högre nivå och det ska bli intressant att se hur han kan prestera den här säsongen. 
 
SEBASTIAN OHLSSON, ÖRGRYTE
MÅL FÖRRA SÄSONGEN: 16
Här har vi en av superettans mest intressanta spelare, mittfältaren gjorde en riktigt stark säsong senast och har redan hunnit spela tre seniorsäsonger i Örgryte. Debuten i superettan klarade han av redan 2013 och sedan dess har han utvecklats i rask takt, förra säsongen gjorde han hela sexton mål på 22 matcher vilket är ett lysande facit för en mittfältare. Visst är det svårare att spela i superettan men känslan är att Ohlsson har det som krävs för att lyckas bra även på den här nivån, sist han höll till i serien gjorde han ett mål på 25 matcher men då var 22-åringen väldigt färsk på seniornivå. 
 
TETEH BANGURA, GAIS
MÅL FÖRRA SÄSONGEN: 3
Förra säsongens siffor är inte så värst imponerande men 26-åringen spelade bara sex matcher i Mjällbytröjan och han letar fortfarande efter toppformen. Sommaren 2010 flyttade anfallaren till Sverige och det blev succé direkt, i Köping gjorde han tolv mål på nio matcher vilket gjorde större klubbar intresserade och han blev klar för allsvenska AIK under hösten. I "gnaget" skulle framgångarna fortsätta, han gjorde 15 mål på 17 matcher innan turkiska Bursaspor slängde upp 24 miljoner kronor för den lovande anfallaren. Sedan dess har det gått tyngre men nu hoppas han komma tillbaka till samma nivå som han hade i AIK och det vore väldigt bra både för GAIS och superettan om han kunde göra det, för när Bangura är som bäst är han en målskytt av hög rang. 
 
 
Det finns fler intressanta spelare som säkert kommer göra många mål men det var dem här jag ville fokusera på i det här inlägget. Vilken spelare tror du vinner superettans skytteliga den här säsongen?
0 kommentarer