Nykomlingen lånar från storklubb

Östersund har gjort klart med en ny spelare - från världens bästa liga. 
 
Graham Potter har haft en del utländska inslag i Östersundstruppen de senaste säsongerna och årets upplaga är inget undantag, tränaren har spelare från bland annat Nigeria, Ghana och USA samt två engelsmän som precis fått sällskap av ytterligare en. Det är målvakten Jamal Blackman som ansluter till den allsvenska nykomlingen på lån från storklubben Chelsea där han varit tredjemålvakt den gångna säsongen. 
Det ska bli mycket spännande att se Jamal i ÖFKs tröja. Nu blir konkurrensen ännu tuffare på målvaktssidan vilket gör att alla kommer att bli bättre. Dessutom är det fantastiskt att en så stor klubb som Chelsea litar på oss och att dom tror på att vi kan utveckla en av deras unga spelare ytterligare, säger Potter till klubbens hemsida. 
 
  
 
Den 22-årige engelsmannen kommer som sagt senast från spel i Chelsea där han mestadels agerat tredjeval bakom Thibaut Courtois och Asmir Begovic, faktum är att han fortfarande väntar på sin Premier Leaguedebut. Den här säsongen har det blivit en del spel i Chelseas U21-lag och där har han spelat totalt 38 matcher under sina år i klubben. Under slutet av förra året så tränade målvakten med belgiska Standard Liege men nu blev det alltså Östersund vilket kan ses som ett något överraskande val. 
 
Det ska bli väldigt intressant att se hur bra Blackman är, för honom kan det säkert bli ett lyft för trots att han lämnar en större klubb så hamnar ha i ett lag där han har större chans att få speltid. 
 
0 kommentarer