Senaste övergångarna

DET HAR HÄNT EN HEL DEL I ALLSVENSKAN DE SENASTE DAGARNA, HÄR ÄR NÅGRA AV DE SENASTE SILLY-NYHETERNA! 

 
Rasmus Elm är klar för Kalmar FF, det har varit på tapeten ett tag men nu står det klart att mittfältaren skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren. Just nu är han inte i matchform men klubben hoppas ändå att han ska kunna bidra på planen framöver, han har ju haft stora skadeproblem de senaste säsongerna. OM Elm kommer upp i nivå så blir han en stor tillgång för KFF samtidigt som han skulle vara en av hela allsvenskans mest sevärda spelare. Senast Elm spelade i Kalmartröjan blev det nio mål på 19 matcher innan AZ Alkmar köpte honom. 
- Jag är glad att vara tillbaka i Kalmar FF. Givetvis hade jag velat återvända under lite andra omständigheter, men jag ser detta som en bra möjlighet att ta mig tillbaka till min rätta nivå i en förening och miljö som jag trivs i, säger mittfältaren till klubbens hemsida. 
 
Jesper Karlström
 
Djurgården har gjort klart med mittfältstalangen Jesper Karlström som senast kommer från spel i Brommapojkarna där han stod för tre mål på 27 matcher den gångna säsongen. 19-åringen ses som en stor talang och nu är det tänkt att han ska ta nästa steg i DIF-tröjan. Enligt Aftonbladet så ska Djurgården tvingats betala runt en och en halv miljon kronor för U21-landslagsmannen och det är ju ett bra bevis på att klubben tror mycket på honom. 
 
Det har ryktats ett bra tag och igår blev det officiellt att Isaac Kiese Thelin byter Malmö FF mot klassiska Bordeaux, anfallaren ska ha enligt SVT kostat runt 38 miljoner kronor för den franska storklubben. Thelin hade en väldigt konstig allsvensk säsong där han började som målsumpare i IFK Norrköping, sedan värvade Malmö honom för en billig peng och då började han producera flera viktiga mål. Efter fem mål på 14 matcher och två mål på totalt tolv matcher i Champions League så blev utländska klubbar intresserade och nu tar 23-åringen nästa kliv i karriären. 
- Självklart är det alltid lika tråkigt när en spelare lämnar och vi kommer att sakna Isaac men vi önskar honom lycka till, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson till Aftonbladet. 
0 kommentarer

Truppkollen : Örebro

DET ÄR DAGS ATT TA EN TITT PÅ HUR DE ALLSVENSKA LAGEN JOBBAR MED SINA TRUPPER INFÖR DEN KOMMANDE SÄSONGEN, VI BÖRJAR MED ÖREBRO. 

 
MÅLVAKTER
Oscar Jansson 
Jacob Rinne 
 
BACKAR
Daniel Björnkvist
Patrik Haginge
Samuel Mensah
Erik Moberg
Sebastian Ring
Christoffer Wiktorsson
Ayanda Nkili
Eidur Aron Sigurbjörnsson
 
MITTFÄLTARE 
Daniel Gustavsson
Lukman Murad
Tobias Nilsson
Daniel Nordmark
 
ANFALLARE
Alhassan Kamara
Christer Lipovac
Marcus Pode
Ahmed Yasin 
 
 

KOMMENTAR: Örebro stod för en överraskande stark säsong 2014 och det var speciellt under hösten som man visade vad man kunde, mycket tack vare "Crespo" Kamara som stod för 14 mål. En annan viktig byggsten är målvakten Oscar Jansson som många ser som hela allsvenskans bäste på sin position, 24-åringen har testat på spel på både England och Irland men det känns som det var först förra säsongen som han verkligen fick visa vad han kunde prestera när allt stämnde. Man behöver förstärka lite på mittfältet om det ska bli en lyckad säsong men det snackas om att förlänga med både Nordin Gerzic och Robert Åhman-Persson. En inlånad spelare som verkar vända tillbaka till Göteborg är Sobralense, han stod för tre mål på elva matcher under förra säsongen. 

VAD TROR DU OM ÖREBROS CHANSER 2015?

0 kommentarer

Stjärnan såld - tillslut

DET HAR RYKTATS UNDER DET SENASTE ÅRET MEN IDAG BLEV DET OFFICIELLT - AIK SÄLJER CELSO BORGES.

Den 26-årige mittfältaren har länge varit aktuell för utländska klubbar och intresset svalnade knappast när han gjorde succé med Costa Rica under förra sommarens VM. Klubbar Frankrike var länge intresserade men nu står det klart att Borges flyttar till Spanien och Deportivo de la Coruna som håller till i La Liga där han blir lagkamrat med bland annat portugisen Helder Postiga, som spelat både VM och EM med sitt landslag. 
Min tid i AIK har varit helt underbar och mycket för att jag är rörd över det engagemang som finns i AIK både i hur klubben sköts och hur den stöttas. Jag vill rikta ett stort tack till Björn Wesström och Andreas Alm för att de trodde på mig, säger Borges till AIK:s hemsida. 
 
För AIK är det här en riktigt tung förlust, costaricanen har varit en viktig spelare under sin tid i Solnaklubben och nu gäller det att man hittar en bra ersättare som kan ta hans plats på det centrala mittfältet. Tidigare under säsongen har man värvat in Johan Blomberg från Halmstad men han känns inte på samma nivå som Borges. 
0 kommentarer