Östgötaderbyt!

Idag var det dags för ett laddat derby mellan Storebror IFK Norrköping och lillebror Åtvidaberg FF. Det var fullsatt på Nya Parken, och stämningen var riktigt bra, även om jag aldrig tyckt att Norrköpingspubliken varit så värst högljudd, ikväll var det faktiskt Åff:arna som lät mest.
Det var en rätt bra match, Åtvid var bra i första halvlek, då de också tog ledningen snabbt, genom Viktor Prodell, han har vuxit mycket sedan klubben senast var i Allsvenskan. Men i den 26:e minuten så gjorde Astrit Ajdarevic mål, och efter det så var det IFK:s match, man hade massor av chanser, speciellt i andra halvlek, och i nästan alla dem, så var Ajdarevic antingen framspelare eller avslutare, han gjorde en riktigt bra match!
Men man missade alldeles för många chanser, tills det att Ajdarevic ironiskt nog byttes ut, och Christoffer Nyman kom in, och gjorde mål innan han ens hunnit spela en minut. Nu trodde nog publiken att det skulle bli 2-1, för Åtvidaberg hade inte haft nåt farligt alls i andra, men i slutet så kvitterade man, och norrköpingspubliken fick gå hem en aning besvikna, sett till chanserna så skulle man vunnit den här matchen. Men å andra sidan, det var ett stort fall framåt för laget, som de senaste två matcherna varit riktigt dåliga, speciellt i defensiven.