Stjärnbacken nära Asplöven

Det ryktades tidigare i sommar om att den finske stjärnbacken Janne Niinimaa var påväg till den allsvenska nykomlingen Asplöven, men då blev det inte mer än prat, men nu är det på gång igen. 
 
Enligt norrbottenskuriren så är det nära att klubben och Niinimaa kommer överens om ett kontrakt.
- Vi pratade med honom i går (läs torsdag) och både hans och vår ambition är att han ska starta säsongen hos oss. Och när båda vill det så brukar man kunna hitta en lösning, säger David Lehto i Asplövens sportgrupp.
 
Om den 37-årige backen hamnar i Asplöven, så kommer han få ett liknande kontrakt som det Conny Strömberg har fått, ett korttidskontrakt med chans till förlängning om det ekonomiska och sportsliga går på ett bra sätt under hösten. 
Just nu så är Niinimaa skadad, men om ett par veckor så ska han kunna köra på för fullt, så det kan nog bli en förstärkning lagom till serien startar. 
 
Den rutinerade backen har mycket på sitt CV, bland annat så spelade han i NHL 1996-2007, då det totalt blev 741 NHL-Matcher i klubbar som Philadelphia, Edmonton och New York Islanders. 
Under Lockouten 2004-05 så spelade han en period i Malmö, och han har sedan dess även spelat i bland annat Luleå och HV71. Senaste klubben är Schweiziska Rapperswill, där han inte gjorde bort sig. 2009 spelade han sitt senaste mästerskap för Finland. 1995 vann han VM-Guld med de Finska Lejonen, där man vann finalen i Globen. 
 
Klubben (Asplöven) kan också dementera att man INTE kommer erbjuda Olofströmsforwarden Eric Przepiorka ett kontrakt.