Allvensk värvning av doldislaget

En nykomling i Hockeytvåan har gjort en av sommarens mest imponerande värvningar. 
 
Sommarhettan ligger som ett varmt täcke över landet men det finns ändå anledning att blicka framåt, mot kalla ishallar och heta hockeymatcher. Under de senaste veckorna har många lag runt omkring i Sverige höjt tempot när det kommer till sina respektive lagbyggen, allt ifrån SHL-klubbar till lag i gärdsgårdsserien trummar på med nya kontrakt och värvningar. Vissa mer imponerande än andra. 
 
En klubb som mestadels siktat in sig på att förlänga kontrakt hittar vi i Finspång, det är nämligen där som IK Guts håller till sedan flytten från Norrköping under förra säsongen. Laget stod för en fin säsong och blev bästa tvåa i kvalet till Hockeytvåan - något som räckte till ett avancemang eftersom Helsingborg tvingade dra sig ur serien. Under gårdagen gick klubben ut med sin första värvning inför säsongen och det var ett rutinerat namn som presenterades - Victor Lindman lämnar Hockeyallsvenskan och Vita Hästen för spel i Hockeytvåan. 
Självklart är detta en supervärvning för oss och vi är glada att vi lyckats knyta ihop detta. Tidigare tränare beskriver Victor som spelskicklig, smart spelare som förstår spelet hockey otroligt bra. Har enormt många uppsidor i sitt spel. Kan användas i både powerplay och boxplay. Kan bara instämma. Vi hoppas att Victor ska trivas hos oss och hjälpa oss att utveckla vår förening i en positiv riktning, säger tränaren Björn Olsson till klubbens hemsida. 
 
 Lindman har spelat allsvensk hockey i både Vita Hästen och Västervik. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Det här är naturligtvis en på många sätt fantastisk värvning. Att lyckas locka till sig en spelare som i vanliga fall håller till två serier högre är långt ifrån enkelt så det är värt att lyfta på hatten för IK Guts. Lindman kommer senast från en säsong som var motig både på och utanför isen, men han har tidigare visat sig hålla bra allsvensk klass och när han spelade i Hockeyettan höll han toppklass. Hur långt ska det räcka i Hockeytvåan? 
 
Värvningen gör att laget har totalt 19 spelare i truppen, man är med andra ord en bra bit påväg med sitt lagbygge men det återstår fortfarande en del jobb. Med tanke på att det "bara" är sex backar med kontrakt kan det med stor sannolikhet hända något där och det kan säkert dyka upp ytterligare någon forward. I dagarna lämnade Robin Mendelsohn klubben för spel i Osby, kanadensaren noterades för 31 poäng (16 mål) på 33 matcher i den rödvita tröjan. 
 
FAKTA: Victor Lindman
Ålder: 24 år 
Längd/Vikt: 179cm/83kg
Position: back
Moderklubb: HC Wettern
Statistik 2018/19: 60 matcher, 16 poäng (5+11), 8 utvisningsminuter (Vita Hästen) 
Meriter: 136 allsvenska matcher, 75 matcher i Hockeyettan, J20 SM-brons, avancemang till Hockeyallsvenskan.  
 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!