Publikfavoriten byter klubb

Tingsryd har gjort klart med en ny spelare. 
 
Förra säsongens stora succélag stod för en riktigt bra grundserie och man var tillslut nära att nå SHL med nu får man sikta in sig på en ny allsvensk säsong där flera nyckelspelare valt att lämna klubben. Idag gick man ut med en förstärkning som kan hjälpa till att täppa till de tunga spelarförlusterna, det är Adam Schmidt som är klar för smålänningarna. 
När han väl fick nys om att vi var intresserade gick det väldigt fort. Affären blev klar på mindre än 48 timmar, säger sportchefen Tomas Bergstrand till smålandsposten. 
 
 Amerikanen siktar in sig på en ny allsvensk säsong. 
 
Den 25-årige forwarden kommer senast från spel i Vita Hästen där han utvecklats på ett bra sätt de senaste åren, den gångna säsongen stod han för 38 poäng på 52 matcher och han slutade delad sjua i skytteligan med sina 19 mål. Det här är en riktigt bra värvning av Tingsryd, man får in en offensivt skicklig spelare som dessutom har en snabbhet som gör honom extra farlig för motståndarna och den kommer man ha nytta av i vinter. 
 
För Vita Hästen känns det nog ganska tungt, man var rätt säkra på att han inte skulle spela mer med dem men att han skulle gå till en allsvensk konkurrent kändes ganska oväntat och att det dessutom blev en av klubbens gamla rivaler svider lite extra (åtminstone för de mest trogna fansen).