Inför Alltrean södra

I helgen drar ytterligare en av Alltreorna igång och den tänkte vi snacka upp i det här inlägget. 
 
Uppe i Stockholmsområdet har Alltrean redan dragit igång men längre söderut väntar man fortfarande på premiäromgången som är nu på söndag. I den här serien hittar vi storsatsande lag som Valdemarsvik och Kalmar men vi får inte glömma bort de andra lagen. 
 
DIÖ GOIF
Så var deras grundserie: Laget slutade på en hedrande tredjeplats i E-Serien, man skrapade ihop 24 poäng på 14 matcher vilket får ses som ett helt okej facit. 
Lagets poängkung: Tobias Johansson, 28 poäng (12+16). 
Håll koll på: Brady Johnston. Den offensive backen har noterats för tio poäng på 14 matcher och det var knappast en överraskning att han skulle lyckas bra den här säsongen, kanadensaren har spelat i Hockeytvåan och säsongen 2012/13 spenderades i Hockeyettan med Hedemora. 
 
SÖLVESBORG
Så var deras grundserie: Sölvesborg stod för en stark grundserie och man var bara en poäng ifrån seriesegern. Var inte så jättestarka rent målmässigt om man jämför med de andra lagen i den här serien men man har andra styrkor. 
Lagets poängkung: Tim Johansson, 26 poäng (10+16). 
Håll koll på: Jesper Olsson. Andra spelare har utmärkt sig mer än Olsson men den 24-årige forwarden har mycket hockey i sig vilket han visat tidigare. Redan 2011/12 gjorde han debut i Allsvenskan och sedan dess har han hunnt spela i Hockeyettan med både Mörrum och Mörrum vilket gör honom till lagets meritmässigt starkaste kort. 
 
TRELLEBORG
Så var deras grundserie: TIF hamnade utanför de två topplaceringarna men tog sig ändå vidare tack vare att man samlade ihop en hel del (29) poäng under grundserien. 
Lagets poängkung: Alexander Halvorsen, 26 poäng (12+14). 
Håll koll på: Jan Rajevski. Offensivt skicklig estländare som producerat bra (44 poäng på 42 matcher) sedan han kom till klubben. Den 28-årige forwarden har spelat 10 A-landskamper och har hunnit med att spela i både Lettland och Finland, han har även spelat närmare 90 matcher i Hockeytvåan. 
 
SKILLINGARYD 
Så var deras grundserie: Ett tag såg det mörkt ut men man kriga på bra och i den sista omgången säkrade man andraplatsen i D-serien genom att slå rivalen Gislaved. 
Lagets poängkung: Jimmy Hansson, 27 poäng (11+16). 
Håll koll på: Marcus Henriksson. Den skicklige forwarden har varit Skillingaryd trogen under större delen av karriären och han är en av lagets nyckelspelare i offensiven. Förra säsongen stod 25-åringen för 28 poäng och det har blivit 16 poäng på elva matcher hittills under hösten. Har spelat en säsong i Hockeytvåan med HC Dalen och vill säkert tillbaka till den nivån. 
 
Kan Skillingaryd blanda sig i toppstriden?
 
ÅSEDA
Så var deras grundserie: Laget gjorde ungefär vad man hade förväntat sig på förhand, man kämpade på bra vilket tillslut räckte till en andraplats i E-serien. Man gjorde 76 mål på fjorton matcher och hade hela elva poäng ner till tredjeplatsen. 
Lagets poängkung: Markus Karlsson, 27 poäng (14+13). 
Håll koll på: Sebastian Winst. Rutinerad forward som är inne på sin åttonde raka säsong i klubben, som dessutom är hans moderklubb. Den här säsongen har han noterats för nio mål och totalt 24 mål vilket gör honom till en av lagets bästa "poängspelare". 
 
 
WIF HOCKEY
Så var deras grundserie: Östgötarna var aldrig hotade under grundserien, man samlade ihop 35 poäng och noterades för hela 124 mål (jämfört med 23 poäng & 68 mål förra säsongen).   
Lagets poängkung: Tomas Jörbrink, 28 poäng (12+16). 
Håll koll på: Linus Näsström. "Viken" har flera riktigt duktiga spelare men lagets stjärna är utan tvekan Näsström, den rutinerade centern har spelat spelat över 300 matcher i Hockeyettan och så sent som förra vintern spelade han i Allsvenskan med Vita Hästen. "Näsa" har inte spelat alla matcher i grundserien men hann ändå med att göra 21 poäng på nio matcher vilket visar vilken klass han håller. 
 
Firma "Näsa&Gurra" har gjort 45 poäng under grundserien. 
 
 
KALMAR HC
Så var deras grundserie: KHC blandade högt och lågt i början av grundserien men sedan kom man igång på ett bra sätt och man vann tillslut grundserien, man öste in mål (124 stycken) vilket var 28 fler än förra säsongen. 
Lagets poängkung: Martin Åkesson, 43 poäng (13+30). 
Håll koll på: Martin Åkesson. Den offensive backen är en av Alltreans stora stjärnor, i grundserien visade han sin klass och vann poängligan överlägset. 2008 debuterade backen i Hockeyettan och sedan dess har 26-åringen hunnit spela närmare 200 matcher i den serien & visst skulle han kunna spela i den serien även nu. 
 
ÅSTORP
Så var deras grundserie: Man stod för en stabil och bra grundserie som man tillslut vann med en poängs marginal. Laget gjorde "bara" 63 mål men släppte in minst mål i serien (34 stycken).
Lagets poängkung: Simon Rosengren, 21 poäng (11+10).
Håll koll på: Niklas Odén. Duktig keeper som vann grundseriens målvaktsliga, snittade bara 2.35 insläppta per match vilket är väldigt bra på den här nivån. Den rutinerade Stockholmaren debuterade i Hockeyettan redan 2005 och har hunnit spela i klubbar som Sollentuna, Jonstorp och Helsingborg innan flytten till Åstorp förra året. 
 
 
Det är svårt att veta hur den här serien kommer sluta men känslan är att Kalmar och Valdemarsvik gör upp om seriesegern där KHC känns som en liten förhandsfavorit. Bakom dem lurar främst Åstorp och Sölveborg, lagen nere i söder brukar hålla bra klass och lär säkert göra det även i vinter. Diö GOIF och Skillingaryd har inte riktigt det som krävs för att ta hem någon av de två topplaceringarna men kan kanske skrälla sig till en fjärdeplats men då måste allt stämma för dem samtidigt som något av de andra lagen spelar sämre än förväntat. 
 
TABELLTIPSET
1. Kalmar
2. Valdemarsvik
3. Åstorp
4. Sölvesborg
5. Åseda
6. Skillingaryd
7. Trelleborg
8. Diö GOIF
 
Hur tror du att Alltrean kommer sluta?