Första segern för Hudiksvall

Hudiksvall har haft en tung start på försäsongen men igår fanns en ny chans att ta sommarens första seger då Borlänge kom på besök och det skulle visa sig bli en lyckad dag för HHC. Hemmalaget fick en riktigt bra start på matchen och när Linus Persson gjorde 4-0 kändes det avgjort men gästerna släpptes in i matchen och det blev faktiskt ganska spännande tillslut men närmare än Dick Ahlströms 4-3 reducering kom man inte och därmed kunde "Hudik" inkassera sin första vinst för säsongen.
- Den här helgen bjöd på en "så där" insats i fredags med en sämre start men en bättre avslutning. Nu var det tvärtom, men vi jobbar vidare mot seriestart och nu väntar två tuffa bortamatcher nästa helg, sa Hudiksvallstränaren Fredrik Johansson till klubbens hemsida efter slutsignalen.
 
Det känns som Hudiksvall är påväg åt rätt håll men man har inte råd att släppa in motståndarna i matchen på samma sätt som man gjorde mot Borlänge, det kan kosta värdefulla poäng i seriespelet. Nu väntar ett par dagars träning innan man tar sig an Väsby på fredag.
 
MATCHFAKTA
Hudiksvall - Borlänge: 4-3 (2-0,2-2,0-1)
1-0, Johan Björklund
2-0, Jonas Lindström
3-0, Johan Nilsson
4-0, Linus Persson
4-1, Sebastian Fakt
4-2, Felix Sundin Hellqvist
4-3, Dick Ahlström