Framgångssagan fortsätter

Borlänge fortsätter att vara Hockeyettans stora succégäng den här säsongen. 
 
När jag stod i Himmelstalundshallens pressrum och riggade ner kameran efter den efterföljande presskonferensen från mötet mellan Vita Hästen och AIK så hörde jag någon säga att "Borlänge vann igen" och det är rätt tydligt att det snackas om laget på många platser runtom i Hockeysverige. Inför säsongen räknades de som en möjlig outsider till en plats bland de fyra främsta i grundserien men man har överraskat alla genom att VINNA grundserien och sedan fortsätta dominera i Allettan. 
 
På lördagskvällen stod man inför en på förhand tuff insats när topptippade Östersund kom på besök till stan men man stod för en riktigt fin insats och det hela slutade med en straffvinst (4-3) efter att Dick Ahlström satt den avgörande straffen. 
 
Nu återstår det bara tre matcher för succélaget och en plats i den allsvenska kvalserien är väldigt nära men det gäller att inte tappa fokus, redan idag möter man Piteå och det kan bli en tuff nöt att knäcka om man inte går in med full koncentration. 
 
--
 
I övrigt kan vi notera att Tranås vann en riktig målfest hemma mot Kalix efter att ha vänt ett 2-4 underläge till 7-4 och nu ligger laget delad tvåa i den norra Allettan. Ett annat lag som tog en skön vinst var Västervik, dem vann smålandsderbyt mot Troja-Ljungby med 2-3 efter att Joakim Thelin gjort ett mål i slutet av matchen och man fortsätter att utmana Södertälje om seriesegern. Just SSK vann med 3-2 hemma mot Vimmerby och i den matchen gjorde Södertäljeforwarden Anton Holm sitt åttonde respektive nionde mål i Allettan. 
 
-- 
 
Idag (Söndag) bär det av ner till Valdemarsvik för att bevittna det väldigt viktiga mötet mellan "Viken" och Sölvesborg. Båda lagen jagar en plats bland de fyra främsta och för gästernas del gäller det att ta tre poäng om man ska hålla liv i spänningen. Hemmalaget kommer senast från en ganska tung 6-2 förlust borta mot serieledande Kalmar men det gäller att studsa tillbaka snabbt och det gäller även att hålla sig borta från utvisningsbåset, mot Kalmar släppte man in tre mål i boxplay.