Värvningsoffensiv av Karlskrona

Blekingelaget förstärker på flera fronter. 
 
Den kommande säsongen ser ut att kunna bli något av en nystart för Karlskrona, laget åkte ur SHL och kommer gå in i den allsvenska säsongen med många nya spelare. Under dagen har klubben gått ut med inte mindre än fyra nyförvärv som man hoppas ska ta laget långt. På backsidan värvas Joseph Berger in från Frölundas J20-lag och man väljer även att förstärka med Drew Paris, som senast kommer från spel i den brittiska ligan med Cardiff Devils. 
 
Paris har tidigare spelat i både Tyskland och Österrike. 
 
 
Berger är en lovande spelare men det är Paris som värvas in med högst förväntningar på sig. Den rutinerade kanadensaren har tidigare spelat i Tingsryd & Modo men har även en del AHL-meriter på sitt CV. Den gångna säsongen spenderades i Cardiff där han noterades för 20 poäng på 46 matcher i ligan och slutspelet men det blev även sex matcher i Champions Hockey League och där stod 30-åringen för fem poäng. 
 
Även på forwardssidan förstärks det mer rutinerade kort, Matt Carey ansluter från Leksand men kvällens mest glädjande nyhet var förmodligen den att Niklas Johansson väljer att återvända till klubben. Forwarden kommer senast från en lyckad säsong med Oskarshamn men har tidigare spelat två säsonger i KHK och han var en av spelarna som hade stor del i det allsvenska avancemanget våren 2013. Trots att Johansson bara är 32 år har han hunnit med väldigt mycket, den allsvenska debuten kom redan säsongen 02/03 och sedan dess har det blivit en bra bit över 400 matcher i serien men han har även spenderat flera säsonger i Hockeyettan. Vintern 06/07 dominerade han i Piteå vilket gjorde att Sundsvall värvade honom och säsongen 10/11 stod han för imponerande 61 poäng på 39 matcher i Hudiksvallströjan. 
 
I samband med att värvningarna offentliggjordes meddelade klubben att man i princip är klara med lagbygget men jag skulle tro att ytterligare någon back kommer att ansluta innan säsongen är igång. Om vi ska lyfta fram någon spelare lite extra så tror jag att Marcus Paulsson får en viktig roll, den landslagsmeriterade forwarden valde att följa med laget ner i Hockeyallsvenskan och där har 34-åringen inte spelat sedan säsongen 08/09. Han behöver vara på topp om Karlskrona ska ha en rimlig chans att ta sig tillbaka till SHL.