Vad hände med formen?

Vi inleder helgen med att ta en titt på några av gårdagens händelser i både Hockeyallsvenskan och Hockeyettan.  
 
När AIK besegrade Björklöven med 3-1 den 12:e februari var laget ett av seriens formstarkaste och få saker såg ut att kunna få stopp på den fina segersviten. Nu, ett par veckor senare, ser saker annorlunda ut. Så sent som i onsdags föll "gnaget" med hela 0-8 hemma mot Timrå och igår åkte man på en ny smäll när Björklöven åter kom på besök, den här gången fick man se sig besegrat med 2-5. En stor orsak till nederlaget var att hemmalaget drog på sig dubbla baklängesmål redan efter ett par minuter och dem skulle visa sig bli avgörande. De svartgula fick visserligen till en reducering till 2-4 med ungefär tre minuter kvar av matchen men sedan kunde gästernas Alexander Wiklund spika slutresultatet i tom bur. 
 
 Foto: Gabriel M Gustafson (Arkiv)
 
Rent poängmässigt hänger AIK fortfarande med ganska bra, det är bara en poäng upp till sjätteplatsen och tre till femman Västervik men man måste ändå försöka vända den negativa trenden. Igår hade man dock lite tur eftersom sjuan Mora bara fick med sig en poäng från sitt möte med Vita Hästen. I den matchen krävdes förlängning för att få fram ett avgörande och väl där klev gästernas Alexandre Lavoie fram, med säsongens sjätte mål gjorde han att hästarna fortfarande har en hygglig chans att få spela även efter grundserien. Även Mora är, precis som AIK, ett lag som stundtals briljerat men som på senare tid haft en del problem med formen. Trots det har man fortfarande bra häng på att knipa en plats bland de sex främsta, mycket tack vare Johan Persson som ligger tvåa i skytteligan. 
 
Samtidigt så verkar just det hoppet försvinna för Modo, igår föll man mot Timrå (0-4) och därför har man fortfarande tolv poäng upp till Almtuna på tiondeplatsen. Ska det bli spel efter grundserien så talar nog det mesta för att det istället blir ett negativt kval eftersom man har en ganska dålig trend samtidigt som de båda lagen under kvalstrecket har höjt sig en aning den senaste tiden. 
 
GÅRDAGENS RESULTAT I HOCKEYALLSVENSKAN 
Modo - Timrå: 0-4
Mora - Vita Hästen: 4-5 (förlängning)
Väsby - Almtuna: 3-7
AIK - Björklöven: 2-5
Tingsryd - Kristianstad: 2-3 (straffar) 
 
Igår spelades det även en del intressanta matcher i Hockeyettan, där fick vi bland annat se Mariestad ta två viktiga poäng borta mot Troja/Ljungby samtidigt som Huddinge segrade i en målsnål tillställning mot Karlskrona efter att Björn Jonason gjort matchens enda mål. KHK är för övrigt ytterligare ett lag som lyckats förlora sin fina form, gårdagens förlust gör att man är kvar som jumbo i Allettan södra. Lite längre ned i hierarkin fick vi se Hammarby vinna "vi-var-bra-på-den-gamla-goda-tiden-mötet" mot Nyköping med 4-2 på bortaplan efter att ha gjort en fin insats i tredje perioden. 
 
Idag bjuds det på ett flertal höjdare, inte minst mötet i norr där Hudiksvall bjuder in Boden till kamp. Den matchen borde kunna bli riktigt bra. Längre söderut ska ett formstarkt Mörrum försöka ta sig an serieledaren Vimmerby och i samma serie har Nybro chansen att ta viktiga poäng i toppstriden men då krävs en bra insats hemma mot Visby/Roma. 
 
 
 
Vill du vara med och stötta bloggen och på samma gång få större inflytande på vad vi ska skriva om? Besök vår patreonsida och läs mer, varje bidrag är både välkommet och uppskattat - För ungefär 25 kronor/månad skulle ni göra det möjligt för mig att lägga mer tid på bloggen och därmed erbjuda er en bättre produkt, med mer fokus på laget du hejar på. -  PATREON