Sundsvall lägger ner damlaget

Här kommer en tråkig nyhet om man följer SDHL. 
 
Det har inte varit en hemlighet att Sundsvall hockeys ekonomi varit på nedgång och nu får det konsekvenser - för damlaget. Igår stod det klart att damlaget "bryts ut" från klubb och man får starta en ny förening där endast damlaget tar plats. Det här gör att man ser ut att förlora sin plats i SDHL, damernas svar på SHL. Att det är damlaget som får stryka på foten för hela klubbens problem är tyvärr inte överraskande för lagets spelare. 
Jag är inte förvånad. Damorganisationen har alltid kommit i kläm. Man kan nästan säga att vi är vana, men det känns förjävligt. Det är lite som en käftsmäll, säger lagkapten Beatrice Johansson till SVT Sport. 
 
Sundsvall Hockey lyckades inte leva upp till förväntningarna under den gångna säsongen i herrarnas Hockeyetta, publiksnittet sjönk från 1295 till 542 och man nådde aldrig kvalserien som kunde gett en chans att återvända till allsvenskan. Att mer än hälften av publikintäkterna försvinner gör naturligtvis att ekonomin blir lidande men det känns konstigt att man väljer att bestraffa damsektionen. 
 
Under säsongen 16/17 har damhockeyn varit på framfart, klubbar som Färjestad har tagit steg framåt och flera andra stora klubbar har gått ut med att de kommer starta en egen damsektion - därför känns det verkligen som att Sundsvall tar ett steg bakåt.