INFÖR: Boden - Piteå

Ikväll kryllar det av intressanta matcher i Hockeyettan. Här är en av de hetaste. 
 
Den norra allettanserien är ganska svårtippad med många lag som har potential att nå långt, om allt vill sig väl. I klassiska Björknäshallen bjuder Boden in Piteå till kamp och det är utan tvekan två lag som har siktet inställt på en allsvensk kvalserie. Lagen möttes så sent som i måndags och då blev det seger för Boden efter att Anton Toolanen avgjort matchen i förlängningen. Det var forwardens första mål i allettan och femte totalt den här säsongen. 
 
I måndagens match fick Bodens supportrar chansen att se en helt ny spelare i sitt lag, William Josbrant kastades direkt in i målet från Luleås J20-lag och den 17-årige talangen fick en riktig drömstart med 24 räddningar och en seger. Det verkar vara lite oklart hur länge han kommer vara kvar i klubben men chansen finns att han får förtroendet mellan stolparna även ikväll. Just på målvaktssidan har klubben som bekant haft en del problem, under säsongen har de använt sig av fyra olika burväktare där Oskar Sehlstedt med sina tjugo matcher fått mest speltid. 
 
 
Joakim Högberg är en av Hockeyettans främsta spelare i offensiv zon. 
Foto: Alexander Viktorson
 
I övrigt finns det några profiler att fästa blicken på ikväll, inte minst backklippan Tommy Wargh som i sina bästa stunder håller allsvensk klass men som nu är inne på sin tredje säsong i Bodentröjan. 32-åringen stod för imponerande 30 poäng på 21 matcher när klubben tog steget upp till Hockeyettan och har därför en stor plats i supportrarnas hjärtan.
 
 
Det har förmodligen även Per Ledin som anslöt i december och som fortsatt är kvar i klubben, trots en hel del rykten. 40-åringen har noterats för åtta poäng på nio matcher och det känns som att han kommit igång rätt bra den senaste tiden. Det känns även som att det ska till något extra intressant för att den landslagsmeriterade forwarden ska lämna klubben. Det har spekulerats en del i att Vita Hästen vill knyta honom till sig men det känns inte så troligt att det kommer hända, risken finns ju faktiskt att Norrköpingslaget behöver kvala sig kvar i Hockeyallsvenskan - samtidigt som Boden kan kvala sig dit. 
 
Boden har inlett allettan bra och ligger tvåa inför kvällens match men det finns ju faktiskt en motståndare som också vill vara med och slåss om tre viktiga (eller egentligen inte så värst viktiga) poäng. Piteå har varit storebror de senaste åren men får plötsligt ses som en liten underdog, numera är det Boden som får mest uppmärksamhet. Trots det ska vi absolut inte räkna ut laget på förhand, man har ett gäng rutinerade lirare med Joakim Högberg (hur är det ens möjligt att han spelar i ettan?) i spetsen och kedjekamraten Magnus Isaksson som fortsätter att ösa in poäng för varje år som går. Det känns som att forwarden varit med hur länge som helst men han är faktiskt bara 32 år. 
 
Offensiven är inget större problem i Piteå men det är värre i egen zon. Tidigare år har målvaktsspelet varit en styrka men den här vintern har det inte riktigt varit så, lagets förstekeeper Joel Vännström är tex bara elva i allettan norras målvaktsliga. Ska Piteå kunna vara med och slåss om poäng ikväll, och i längden en allsvensk plats, måste man steppa upp en nivå på just den punkten. Offensiven tar ofta ett lag långt, men det är defensiven som tar dem hela vägen fram. 
 
Kvällens match har alla möjligheter att bli en riktig höjdare mellan två lag som inte direkt älskar varandra, och jag skulle faktiskt bli förvånad om vi inte återser åtminstone ett av dem i kvalserien om några veckor. 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!