Hockeyettan: Spets till outsidern

Just nu händer det en hel del intressanta saker i ett av den östra seriens största outsiderlag. 
 
Inför säsongen snackades det om att Vallentuna hade potential att vara med och slåss om en plats till allettan men diverse problem gjorde att laget fick ganska ont om matcher under de inledande veckorna och därför föll man som en sten i tabellen. Den senaste tiden har man dock kommit ikapp i spelschemat och gårdagens förlängningsvinst borta mot Segeltorp gör att laget ser ut att kunna blanda sig i kampen om den åtråvärda femteplatsen.  
 
I truppen finns flera rutinerade pjäser som förväntas dra ett tungt lass men det finns ändå plats till att förstärka laget ytterligare. Under gårdagen gick klubben ut med att man lånar in forwarden Sebastian Höglund, tillhörandes allsvenska Södertälje. 
 
- En förstärkning av klass till vårt redan starka lag som just nu matchar väldigt tight med 3-4 matcher i veckan och där vi går hårt på manskapet, säger tränaren Mikael Österback till klubbens instagram. 
 
 Höglund (15) har tidigare spelat en hel del i Hockeyallsvenskan, främst med Södertälje. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Med tanke på att Vallentuna dras med en del skador så känns det här som ett väldigt bra lån, man får in en spelare som är i den åldern (28) då han ska börja närma sig sin topp och han kommer samtidigt in med en stark motivation att visa Södertälje att de gjort fel som lånat ut honom. I sina bästa stunder är Höglund trots allt en spelare som håller relativt god allsvensk klass. 
 
Säsongen hittills har knappast varit något att skriva hem om, det har inte blivit några matcher i SSK-tröjan men den senaste tiden har forwarden gjort en hel del nytta i Linden - där blev det fem poäng på fyra matcher. 
 
FAKTA: Sebastian Höglund
Ålder: 28 år
Längd/Vikt: 181cm/80kg
Position: forward
Moderklubb: Gimo IF
Statistik den här säsongen: 4 matcher, 5 poäng (2+3), Linden (Hockeyettan, lån från Södertälje)
Meriter: 202 Hockeyallsvenska matcher, avancemang till Hockeyallsvenskan. 
 
 
 
 
Vi rundar med att tacka våra två samarbetspartners, Coolbet och Sporatun Sports som bidrar till att bloggen kan leva vidare även i fortsättningen!