Talangen byter klubb

En av landets mest lovande spelare byter klubb. 
 
Under våren har det varit en hel del fokus på målvakterna i SDHL, för en tid sedan blev det stora rubriker när Leksandskeepern Denise Reuterström (numera Leon) gick ut med att karriären är över och det har även varit många rubriker kring landslagets Sara Grahn som lämnar Brynäs för spel med Luleå. De svenska mästarna får in en väldigt erfaren och skicklig spelare men nu står det klart att man även tappar en duktig spelare. I och med Grahns ankomst blev konkurrensen hårdare och idag blev det officiellt att Anna Amholt lämnar klubben för spel i AIK. 
Med Anna får vi en av, om inte den bästa unga målvakten i Sverige. Hon har redan imponerat under sina år i Luleå och med U18-landslaget. Hon är väldigt mogen och har en stor drivkraft att utvecklas som målvakt. Vi ser fram emot att hon leder vårt lag nästa år och i framtiden, säger tränaren Jared Cipparone till klubbens hemsida. 
 
Att Amholt är en av de bästa unga målvakterna i landet är verkligen ingen överdrift, 18-åringen debuterade i SDHL redan säsongen 16/17 och sedan dess har hon hunnit med en hel del. Den här vintern har hon spelat tolv matcher i Luleåtröjan när laget tog hem SM-guldet och hon hade även stor del i U18-landslagets historiska VM-silver. Det här är en väldigt bra värvning och jag tror att hon kommer gynnas av att göra en flytt söderut. Luleå är landets bästa klubb på damsidan men det gör även att chansen för speltid minskar och i AIK lär hon få ett stort förtroende. 
 
Om allt går som planerat kommer det upp en intervju med Amholt under morgondagen.