Hockeyettan: fortsatt tungt för favoriten

Det fortsätter att gå tungt för en av Hockeyettans största förhandsfavoriter. 
 
Hösten är fortfarande bara inne i sin inledande fas men Hockeyettan har kommit en bra bit på grundserien och det börjar därför synas en del trender. En kan exempelvis vara att Hudiksvall har bibehållit formen från förra säsongen, igår kom en ny seger (3-4 borta mot Sollentuna) och laget är därmed kvar på förstaplatsen i den östra serien. En annan trend skulle kunna vara att det finns en del förhandstippade lag som har svårt att få saker att stämma ute på den blanka isen. 
 
Huddinge är ett utmärkt exempel på det. Gårdagens match mot Visby/Roma började visserligen lovande, redan efter drygt sex minuters spel kunde Björn Jonason ge laget ledningen i powerplay och när halva matchen var spelad hade "talangfabriken" segern inom synhåll. Sedan kom fallet. Gästerna från Gotland stod för fyra raka mål och Huddinge fick återigen lämna Björkängshallen med en tung förlust i bagaget. 
 
Huddinge har haft en tung inledning på säsongen. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Gårdagens förlust är ett typexempel på hur ett lag i en negativ trend lyckas förlora matcher man egentligen borde vinna. Inte för att Visby/Roma är en enkel motståndare, utan för att man skapade mängder med chanser och har ett helt gäng offensivt skickliga spelare som vanligtvis kan ta tillvara på dem. Laget har visserligen gjort 42 mål hittills vilket får ses som en fin prestation men man har även släppt in hela 41 mål - vilket är samma siffra som man släppte in i förra säsongens hela grundserie. 
 
Defensiven är därför ett tydligt problem, man har ett på pappret starkt lag som borde kunna klara sig bra även i egen zon. Om man tittar på gårdagens match så saknades ett par backar och utan dem ser det plötsligt osäkert ut i defensiven. Även på målvaktssidan finns det utrymme för förbättring men den delen brukar ha en hel del att göra med hur det ser ut lite längre fram, ett ostabilt försvar skapar ofta en målvakt som inte riktigt kommer till sin rätt. 
 
Det är naturligtvis långt ifrån kört för Huddinge men snart börjar goda råd bli dyra, efter tolv omgångar har man sex poäng upp till femteplatsen och det gäller att stoppa en negativ trend så fort som möjligt. Därför kommer helgens möte med jumbon Hammarby lägligt, det är en match som Huddinge borde ha goda chanser att vinna och på så vis få tillbaka lite självförtroende inför fortsättningen. 
 
MATCHFAKTA
Huddinge - Visby/Roma: 1-4 (1-0,0-2,0-2)
1-0, Björn Jonason (Krüger, Bergkvist)
1-1, Christian Olsson (Marmenlind, Sandberg)
1-2, William Erenrot (Lindberg, Lovric)
1-3, Adam Eriksson 
1-4, Christian Olsson (Lindberg, Eriksson)
Skott: 42-28
Utvisningsminuter: 10-16
Publik: 313 (Björkängshallen, Stockholm) 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!