Hockeyallsvenskan: Vinst med stort V

Vi tar en liten titt på några av gårdagens höjdpunkter i Hockeyallsvenskan. 
 
Grundserien rullar vidare och nu börjar vi komma in i ett läge där varje poäng känns lite extra viktig. Tar vi en blick tillbaka på förra säsongen så syntes det vid den här tidpunkten vilka lag som skulle få en relativt tung säsong och en hel del talar för att det kan bli så även den här gången. Se bara på AIK. 
 
Den anrika klubben hade så sent som förra säsongen ambitionen att ta steget upp men misslyckades, sedan försvann en rad tongivande spelare och tyvärr syns det tydligt ute på isen. Igår kom en ny förlust som gör att "gnaget" cementerar sig fast som jumbo i den allsvenska tabellen. Nu har laget sex poäng till nästjumbon Södertälje och sju till säker mark. Det börjar bli hög tid att få ordning på saker och ting om säsongen inte ska sluta i ett fiasko. 
 
Om ni fortfarande funderar över valet av rubrik på dagens inlägg så beror det på att det under gårdagskvällen fanns en tydlig trend. Började ett lags namn på V så blev det nämligen seger. I Norrköping visade Vita Hästen att formen är intakt, det blev seger med 3-2 mot gästande Södertälje efter att Linus Andersson skjutit hem tre nya poäng som gör att laget kan blicka mer uppåt än neråt. Utan att vara någon expert känns det som att Norrköpingslaget inte behöver oroa sig för att behöva gå in i ett ångestfyllt kval den här säsongen, det är bara en skadekris på tongivande spelare som kan spoliera den fina formen.  
 
Samma visa gäller för Västervik som äntligen kan lägga en rätt tung tid bakom sig, igår besegrades nyss nämnda AIK (3-1 på Hovet) vilket innebar tre viktiga poäng och nu har man åter väckt hoppet hos sina supportrar. Drömmen om en plats bland de åtta främsta lever i högsta grad. Många verkar tycka illa om "lilla" Västervik men jag tycker de tillför en viss charm och de har trots allt ett par spetsspelare som andra lag kan vara avundsjuka på. 
 
Västerås, här i sina ståtliga försäsongströjor, har inlett säsongen på ett övertygande vis. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Seger blev det även för Västerås som stod för en imponerande insats hemma mot Timrå, siffrorna skrevs till 4-2 och nu börjar laget från gurkstaden nosa på lagen som är strax efter toppduon. Gårdagens inkasserade poäng gör att man bara har sex poäng upp till tredjeplatsen och det känns som att det fortfarande finns mer att hämta hos ett par av lagets spelare. Det lovar gott inför framtiden. 
 
Förutom att det blev seger för "V-lagen" drygade Björklöven ut sin serieledning, BIK Karlskoga besegrades på bortaplan efter att gästerna från norr gått från 2-2 till 2-5 i tredje perioden. Vi har visserligen bara kommit knappt halvvägs in i grundserien men just nu känns det som att Björklöven är värda en plats i den allsvenska finalen. Man har en stabil hög nivå som många andra lag saknar och det finns dessutom en stark stomme i laget som gör att man kan spela hem poäng även om alla inte är på topp. 
 
GÅRDAGENS RESULTAT
BIK Karlskoga - Björklöven: 2-5 
Vita Hästen - Södertälje: 3-2 
Västerås - Timrå: 4-2
AIK - Västervik: 1-3
Kristianstad - Karlskrona: 3-1 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!