"Vi kan vinna alla matcher"

Vi fortsätter att ta tempen på spelare i Hockeyettan. 
 
Efter ett par dagars uppehåll (tack vare syskonbarnens baciller) är det åter dags att leverera en liten intervju här på bloggen. Idag har turen kommit till Borlänge och Christoffer Björklund som, efter elva år i andra klubbar, är tillbaka i moderklubben igen. Kan han bli tungan på vågen i lagets jakt på ett allsvenskt avancemang? 
 
Nu är det ungefär en vecka sedan du blev klar för Borlänge, hur har dina första dagar i klubben varit? 
Det har varit bra, jag är imponerad över farten och engagemanget i gruppen. 
 
Var det alltid givet att återvända hem eller hade du även andra alternativ att ta ställning till? 
Det var inte aktuellt att spela någon annanstans, vi hade bestämt att vi ska bo i Borlänge. Sen visste jag inte själv om jag var sugen på att spela men i slutändan kändes det helt rätt att vara med och spela med moderklubben igen. 
 
Du kommer senast från spel i Skottland, hur skulle du summera tiden där? 
- Det var ett kul äventyr, vi hade det väldigt bra där. Sen var det synd att vi inte kunde spela bättre hockey men så är det ibland. 
 
 Björklund stod för tretton poäng på nio matcher när Vita Hästen tog steget upp till Hockeyallsvenskan. 
Foto: Josefin Eriksson 
 
 
Tidigare har du även spelat i Sheffield Steelers, hur tycker du klassen på den brittiska ligan är? 
Klassen är bra, topplagen skulle vara i toppen av allsvenskan om dom kunde ha bredare trupper. Du får ha fjorton importer så dom flesta lagen har bara sex backar och tolv forwards. Man spelar mest på tre femmor undantaget dom lagen med bästa brittiska spelarna. Så det blir svårt att spela med den intensiteten som man gör i Sverige där man oftast har sju backar och tretton forwards. 
 
Nu är det elva år sedan du senast drog på dig Borlängetröjan, har du ändrats mycket som spelare sedan dess?  
Ja, det tycker jag. Sist var jag junior och spelade mkt utan att tänka på konsekvenserna. Jag är mer stabil nu och bättre defensivt. 
 
Trots att Borlänge varit med i toppen de senaste säsongerna så verkar få ta er riktigt på allvar, varför tror du det är så? 
Det har väl att göra med att alla pratar om dom södra lagen. Dåliga publiksiffror gör väl att folk tror att det inte går att få ihop ett lag som kan gå långt. 
 
Tidigare har du även spelat i Hockeyallsvenskan, tycker du det är stor skillnad på den serien och Hockeyettan?  
Ja, över en hel säsong så är det ju rejäl skillnad. Tex så har ju oftast dom bästa ettanlagen problem mot de sämsta Hockeyallsvenska lagen. Tänk då om dom bästa lagen i Hockeyallsvenskan skulle möta dem som inte tar sig till Allettan. Då får man lite mer perspektiv på det än om man bara jämför i kvalserien.  
 
Förra säsongen slutade ni femma i den allsvenska kvalserien, vad tycker du att vi ska kunna förvänta oss av er den här säsongen? 
Jag tycker att man kan förvänta sig att vi kan vinna alla matcher som vi ställer upp i. Hur långt det kommer räcka sen får vi se efter säsongen.