Stjärnan lämnar Vita Hästen

Det har ryktats om klubbar som Västerås och Djurgården, men nu är det klart att forwarden Jimmy Andersson ansluter till Karlskrona HK. Den 23-årige forwarden har gjort flera starka säsonger i Vita Hästen och var lagets poängkung under den senaste säsongen. 
 
Det här är såklart en tung förlust för Hästen, men den var också ganska väntad, Jimmy är en spelare som visat Allsvensk klass under ett par säsonger och det är därför logiskt att han nu får chansen. Det är klart att det svider lite för hästenfansen att han går till KHK, som är lagets kanske största rival, men det är inte mycket man kan göra åt saken, man har helt enkelt inte ekonomin att matcha Blekingeklubbens bud. 
 
Såhär säger Karlskronas sportchef om värvningen (till khk.se): 
- Jimmy är en spelare jag haft koll på under en längre tid. Han har under några säsongen varit en av de bästa i Vita Hästen och det är dags att lyfta upp honom en serie nu. Han är en hårt arbetande allround forward med bra puckteknik och kommer göra nytta i powerplay. 
 
Totalt hann det bli fyra säsonger och 169 poäng i Hästentröjan för Jimmy Andersson. 
 
 
Men jag tycker inte att Hästenfolket ska deppa för länge, det sägs vara spelare påväg in, dels de två som det snackats om under dagen, men även en annan forward som är intressant för Norrköpingsklubben, det är dock i ett läge att jag ännu inte känner för att gå ut med några namn, men det är en bra forward som har flera bra DIV1-säsonger i bagaget.