Fingertoppskänsla?

Mellandagshockey brukar kunna bli ganska avslaget, spelarna är kanske inte form att göra säsongens bästa insatser men gårdagens möte mellan Väsby och Vita Hästen blev trots allt en ganska underhållande historia. Hemmalaget fick gå in i matchen som underdog och det såg stundtals tungt ut, inte minst efter att William Fällström gjort 0-2 till gästerna en bit in i tredje perioden. Efter det visade dock Väsby styrka med först en snabb reducering innan Raphael Lavoie kunde sätta kvitteringspucken, vilket för övrigt var hans trettonde mål för säsongen. 
 
I den stunden var poäng inom räckhåll men under de avslutande tio minuterna av matchen gick det mesta snett gör hemmalaget, Vita Hästen satte både 2-3 och 2-4 innan Marcus Eriksson kunde spika slutresultatet till 2-5 i tom bur. Enligt fotografen vi hade på plats så var nog Väsby värda poäng så därför måste det kännas extra tungt att åka på tre baklänges mål så pass sent i matchen. 
 
Ska vi lyfta fram någon spelare lite extra från matchen så passar det utmärkt med William Fällström. Forwarden värvades in av Tingsryd inför säsongen och hade rätt höga förväntningar på sig med tanke på att han gjort bra ifrån sig i collegeligan. Väl på plats i Nelson garden gick det dock ganska tungt och på annandagen presenterades han av Vita Hästen. Jag måste erkänna att jag var en smula tveksam, "hur ska det här gå" tänkte jag men hittills har han verkligen motbevisat mig (och säkert en del andra). I debuten mot Västerås stod han för ett mål och igår blev det dubbla fullträffar. Tre mål på två matcher är ett imponerande facit och det kanske är nu som det lossnar för 22-åringen? 
 
Fällström har fått en drömstart i Vita Hästen. 
Foto: Henric Wauge 
 
Strax innan lucia gick Norrköpingsklubben ut med att man skulle förstärka offensiven i form av Mark Mcneill och det var också en värvning som fick folk att höja lite på ögonbrynen. Visst, kanadensaren hade ett par NHL-matcher och flera säsonger i AHL på meritlistan men har inte spelat något under hösten och formen borde därför vara rätt tvivelaktig. Även här verkar scoutingen ha fungerat, 27-åringen stod för både mål och assist mot Väsby och har därmed fått en fin start på sin tid i den rödvita tröjan. Om dessa värvningar innebär att klubben visat fin fingertoppskänsla återstår dock att se, men hittills ser det onekligen lovande ut. 
 
För Väsbys del är läget fortsatt tungt, nykomlingarna har visserligen visat form under delar av månaden men är kvar under kvalstrecket och har dessutom spelat flest matcher av alla lag på den undre halvan av tabellen. Det finns dock vissa saker som ändå gör att man inte ska ge upp hoppet helt. Flera spelare i truppen besitter fina offensiva kvaliteér, nu på slutet har Raphael Lavoie fått uppbackning av både Pavel Gogolev (med 45 mål i OHL förra säsongen) och Colin Smith som hunnit göra 16 poäng på tio matcher. Får man även defensiven att fungera så finns faktiskt chansen att laget undviker negativt kval. 
 
MATCHFAKTA
Väsby - Vita Hästen: 2-5 (0-0,0-1,2-4)
0-1, Martin Janolhs (Mcneill, Blomberg)
0-2, William Fällström (Janolhs, Fagerudd)
1-2, Pavel Gogolev (Holmblad, Bouramann)
2-2, Raphael Lavoie (Smith, Lindberg)
2-3, Mark Mcneill (Eriksson, Johansson)
2-4, William Fällström (Holmström)
2-5, Marcus Eriksson (Holmström, Danielsson)
Skott: 22-37
Utvisningsminuter: 12-12
Publik: 8 (Renew Arena, Väsby) 
 
 
 
BILDER FRÅN MATCHEN 
Foto: Henric Wauge
 
 
Under gårdagen tittade jag även lite extra på vad som hände i Hockeyettan, det spelades visserligen bara tre matcher men i varje kamp stod det mycket på spel. Det vi kan notera är att gårdagens stora vinnare var Mörrum - trots att laget inte spelade. Anledningen till detta är att fyran Nybro, femman Vimmerby och sexan Halmstad åkte på varsin förlust vilket gör att Mörrum behåller sin tredjeplats och även säkrar sin plats till Allettan. Att Mörrum når Allettan är naturligtvis en skräll, jag var nog knappast ensam om att tippa laget närmare botten än toppen av grundserien. 
 
Istället blev det något överraskande seger för Hanhals borta mot Vikings samtidigt som ett sedan länge avhängt Kalmar lyckades besegra Vimmerby med 2-1 Albin Storms sena segermål i tredje perioden. Vinsten är extra imponerande med tanke på att laget inte kunnat spela någon match på flera veckor. Vi fick även se KRIF visa styrka genom att vända 1-2 till 3-2 hemma mot Halmstad. Trots det var det förmodligen inte större glädjescener i omklädningsrum eftersom laget sedan tidigare missat chansen att nå Allettan. 
 
 
Vi rundar med att tacka våra två samarbetspartners, Coolbet och Sporatun Sports som bidrar till att bloggen kan leva vidare även i fortsättningen!