Allsvenska nyheter

Idag har det hänt en hel del hos de allsvenska klubbarna. 
 
Ofta kallas Hockeyallsvenskan för Sveriges svar på AHL och på sätt och vis stämmer det, vissa lag har samarbeten med SHL-klubbar samtidigt som en del lag i högstaligan har speciella klubbar som man brukar värva spelare från. För Färjestad är en av dessa klubbarna BIK Karlskoga, idag gick man ut med att man värvar backen Theodor Lennström från just Karlskoga. Den 22-årige Stockholmaren kommer från en lyckad säsong vilket bland annat resulterade i 31 poäng på 58 matcher.  
Han har haft ett fantastiskt år i BIK. Han har bra egenskaper och vill vara involverad. En producerande back som vill ta sitt spel till nästa nivå, säger sportchefen Håkan Loob till klubbens hemsida. 
 
Förutom Lennström förstärker laget från Värmland även truppen med Michael Lindqvist, den spelaren som enligt mig varit AIK's bästa under säsongen. Lindqvist noterades för 48 poäng på 58 matcher och det känns som att 22-åringen är värd en ny chans i SHL. 
 
Allt har inte gått precis som Almtuna hoppats under säsongen men idag kunde Uppsalalaget gå ut med glädjande nyheter, forwarden Albin Lundin är nämligen klar för en försättning i klubben. Den unge forwarden tillhörde Djurgården men lånades in under förra säsongen vilket resulterade i elva poäng på 40 matcher. Almtuna har kommit en bra bit på sitt lagbygge, i och med Lundins underskrift har man hela 17 spelare och nu är det främst backsidan som behöver förstärkas. 
 
 Albin Lundin är en av tio forwards i Almtunas trupp. 
Foto: Johnny Anderson 
 
En spelare som skulle kunna spela i allsvenskan nästa säsong är forwardstalangen Victor Laz, idag stod det klart att han inte kommer fortsätta i Rögle och målet verkar vara inställt på att hoppa ner ett steg i seriesystemet. 20-åringen har haft skadeproblem den här vintern men han har potential och har faktiskt gjort fler poäng än matcher i SHL (två poäng på en match). Det ryktas att Tingsryd ska vara intresserad av den unge forwarden men fler klubbar sägs vara inblandade och skulle något lag från Hockeyettan ta steget upp kan det vara ett alternativ för talangen. 
 
När vi ändå är inne på allsvenskan vill jag avsluta med att tipsa om en liten intervju jag gjort med forwarden Kevin Elgestål, den finns på Vita Hästens hemsida!