Liket lever

Börjar det ljusna för den allsvenska jumbon? 
 
Ni som följer Hockeyallsvenskan vet att hösten varit minst sagt stormig för Vita Hästen. Spelet har varit väldigt ojämnt vilket i sin tur gjort att kritikerna tycker att det börjar bli dags att göra förändringar. Både på och utanför isen. Sagt och gjort, tidigare i veckan släpptes nyheten att backen Daniel Josefsson åter skulle dra på sig den rödvita tröjan och ett par dagar senare förstärktes offensiven i form av Mattias Beck som ansluter från seriekollegan Västerås. 
 
Josefsson fanns på isen när det blev förlust mot Södertälje härom dagen och i fredagskvällens match mot IK Pantern fick han sällskap av Beck. Att påstå att det var just dem spelarna som hade stor del i att det faktiskt blev seger vore kanske en överdrift men det känns ändå som att Norrköpingslaget sakta men säkert börjar få tillbaka lite positiv energi i gruppen. En som däremot hade stor del i segern var Simon Krekula. Den unge forwarden slog spiken i kistan med sitt 0-3 mål vilket var hans åttonde för säsongen och han är ett av få nyförvärv som verkligen satt färg på laget under hösten. Vi kan även lyfta fram publikfavoriten Marcus Eriksson som (äntligen) satte säsongens första mål. Inför matchen stod statistiken på 0+15. 
 
Trots tre tunga och viktiga poäng ser det fortsatt dystert ut i tabellen, nästjumbon Tingsryd vann nämligen borta mot Leksand, men det känns ändå som att Vita Hästen sakta men säkert kan vara påväg i rätt riktning. På söndag kommer ett formsvagt Björklöven på besök till Himmelstalundshallen och då får vi kanske tydligare besked på om segern nere i Malmö var ett trendbrott eller bara en ren slump. 
 
MATCHFAKTA 
IK Pantern - Vita Hästen: 0-3 (0-0,0-2,0-1)
0-1, Henrik Rommel (Samuelsson, M.Eriksson)
0-2, Marcus Eriksson (Ahnelöv, Degerstedt)
0-3, Simon Krekula 
Skott: 30-20
Utvisningsminuter: 2-4
Publik: 321 (Rosengårds ishall)
 
Tror ni det vänder för Vita Hästen?
 
 
 
Gör gärna ett besök på Titans restaurang & sportbar, som är en av bloggens samarbetspartners!