Målvakten flyttar vidare: "Gäller att ta vara på tillfället"

Efter bara ett par veckor i klubben står det klart att Tyringe tappar en av sina spelare. 
 
Att kalla Tyringes säsong för en succé vore en rejält överdrift, redan i grundserien hade man svårt att prestera på en tillräckligt hög nivå och efter juluppehållet har man haft minst lika svårt i fortsättningsserien. Sex inspelade poäng på tolv matcher gör att man är jumbo i söderserien och en hel del talar för att man kommer tvingas kvala för att behålla sin plats i Hockeyettan. 
 
Under säsongens gång har man drabbats av en del motgångar och nu står det klart att man tappar ett av sina senaste nyförvärv, nämligen målvakten Nick Vilardo. 22-åringen skrev på ett kontrakt den 16:e januari och då lät allt väldigt positivt men nu har amerikanen berättat att det är dags att packa väskorna igen. 
- Överraskande fick jag ett erbjudande från en toppklubb i Polen och jag kände att det var rätt beslut att ta. Med det inte sagt att jag ville lämna Tyringe, men när man får en sån här chans gäller det att ta vara på tillfället, säger Vilardo till bloggen. 
 
Vilardo har tidigare även spelat i Kalmar, här i ett derby mot Nybro förra säsongen. 
Foto: Tove Dolff 
 
Hur skulle du sammanfatta din korta tid i Tyringe? 
- Jag gillade verkligen min tid i Tyringe, laget välkomnade mig verkligen. Lagledningen tog hand om mig, speciellt sportchefen Filip. Han hjälpte mig att komma tillrätta och löste även en del andra problem. 
 
Du har spelat en del i Polen tidigare, hur skulle du beskriva hockeyn där jämfört med här i Sverige? 
- Hockeykulturen är utan tvekan med "old school", en del saker är annorlunda jämfört med i Sverige, så som träning utanför isen. Utanför isen är Polen lite som Ryssland vilket är mitt andra hemland, tack vare min fru. 
 
Under stora delar av säsongen har du varit klubblös, hur har du spenderat tiden från hockey? 
- Jag har mest spenderat tiden till att vara med familjen och lösa en del angelägenheter. I tillägg till det har jag en hockeyskola i Buffalo som kallas "Vilardo Goaltending". Jag startade den våren 2019 och har redan tränat mer än fyrtio målvakter. 
 
Hur ser du på framtiden, finns det chans att vi ser dig i Sverige igen? 
- Just nu lämnar jag alla dörrar öppna, det är naturligtvis chans att jag kommer tillbaka till Sverige. 
 
FAKTA: Nick Vilardo
Ålder: 22 år
Längd/Vikt: 178cm/76kg
Position: målvakt
Statistik säsongen 19/20: 1 match, 100% (Tyringe, Hockeyettan)
Tidigare klubbar i urval: Buffalo Jr Sabres, EC Salzburg, Boden, Orlik Opole, Kalmar. 
 
 
 
Från och med den första januari finns det en fri reklamplats under varje inlägg så har du ett företag eller annan form av verksamhet som du vill ska få explonering på bloggen är det bara att skicka ett meddelande till bloggens facebooksida!