Hockeyettan: Den forna favoriten tappar mark?

Ett av Hockeyettans främsta lag har inlett silly season minst sagt mediokert. 
 
Vi närmar oss årets femte månad och det är en månad då många klubbar lägger i nästa växel, det har funnits lite tid att summera säsongen som varit och man kan börja blicka framåt. Hittills har vi redan sett ett antal lag i Hockeyettan som kommit en bra bit på sina lagbyggen medan andra fortfarande verkar fundera på hur man ska göra. Ett exempel på det är KRIF. 
 
Nu är det sex år sedan laget lyckades ta sig till kvalserien senast. 
Foto: Alexander Viktorson 
 
Sedan avancemanget till Hockeyettan våren 2011 har KRIF varit ett lag att räkna med, redan under debutsäsongen nådde man det allsvenska kvalet och ett par år senare var det dags igen. Allt annat än ett långt gånget playoff brukar ses som ett misslyckande men den gångna säsongen föll man redan i första rundan då Vimmerby blev en för hård nöt att knäcka. Hela klubben borde därför vara sugna på revansch men hittills har man legat lågt med sitt lagbygge, när den här texten skrivs finns bara fem spelare med kontrakt och det är fortfarande helt tomt på backsidan. 
 
Den senaste nyheten kring laget är att Oliver Celec sett sig om efter en ny klubb, under gårdagen presenterades han nämligen som Hanhals senaste nyförvärv. Forwarden inledde den gångna säsongen i Tyringe men efter ett gäng fina insatser under hösten värvades han till KRIF där det blev fem poäng på 18 spelade matcher. 23-åringen är kanske ingen spelare som kan bära ett "storlag" på den här nivån men känslan är ändå att han kunde gjort nytta även den kommande säsongen och att Hanhals gjort en fin värvning. Frågan är bara när KRIF gör sin första. 
 
Det är alldeles för tidigt att räkna ut en klubbs satsning, men känslan är att KRIF har tappat lite i attraktionsvärde under det senaste året. Den södra serien kryllar som bekant av starka klubbar som har höga ambitioner och då gäller det att ha det lilla extra för att kunna stå sig i konkurrensen. För några år sedan hade man utan tvekan det, men har man det nu? 
 
KRIF:S trupp just nu
Målvakter: Isak Edman
Backar: -
Forwards: Victor Laz, Ludwig Wistén, Jakob Ringsby, Christoffer Björk 
 
 
Om ni inte redan visste det så finns bloggen även på patreon, där kan man stötta bloggen och samtidigt ta del av texter som inte kommer upp här. Varje litet bidrag är uppskattat och kan hålla bloggen levande även i fortsättningen. Det skulle betyda jättemycket för mig. 
https://www.patreon.com/user?u=10903975
   
2