Hockeyallsvenskan: Rocky road

Varken Kristianstad eller Väsby kan kalla första halva av grundserien för en succé. Båda lagen har blandat höga toppar med djupa dalar och det är en starkt bidragande orsak till att gårdagens möte var en maktkamp mellan seriens två svagaste lag, sett till antalet poäng. Allt är sig likt även efter gårdagens match men skillnaden mellan lagen är mindre eftersom Kristianstad tog en viktig seger med uddamålet efter att man avgjort matchen en bit in i förlängningen. 3-2 slutade mötet och efter slutsignalen hörde vi av oss till Erik Flood, som stod för både mål och assist för det vinnande laget. 
 
Tycker vi gör en sådär match faktiskt, vi skapar en del bra målchanser men vi får inte riktigt dit pucken i dom två första perioderna. Tycker vi inte riktigt kom upp i den nivån vi haft dom senaste matcherna mot Karlskoga och Timrå. I tredje perioden är det tajt och det är en del lägen åt båda hållen men det var skönt att vi kunde få med oss bonuspoängen, säger backen till bloggen. 
 
Erik Flood hade en stor del i Kristianstads seger mot Väsby
Foto: Gabriel M Gustafson (Arkiv)  
 
Att Kristianstad säkrar två poäng är naturligtvis väldigt viktigt, laget har inlett säsongen på ett ganska blekt sätt och det är just nästjumbon man besegrar gör inte saken sämre. Jag tycker att KIK stundtals bjudit på bra hockey men det känns som att defensiven inte riktigt håller måttet, trots att Calle Klang gjort väldigt bra ifrån sig i målet. 
 
En del av Kristianstads problem har varit att man är ojämna och samma problem verkar fler klubbar i serien ha. Inte minst Vita Hästen. Så sent som i fredags var det klang och jubel kring laget när Västervik besegrades på bortaplan, nu var minsann formen äntligen där den skulle och nyförvärvet Alexandre Lavoie såg lovande ut. Bara ett dygn senare stod visserligen kanadensaren för en assist, men laget i stort gjorde en slät figur och föll med samma siffror (2-5) som man vunnit dagen innan - mot samma lag dessutom. Det gjorde att helgens matcher inte gav någonting för varken hästarna eller Västervik. 
 
För Moras del ser det lite ljusare ut, under fredagen besegrades Almtuna med 3-0 på bortaplan och igår tog laget en ny seger med samma siffror - den här gången med BIK Karlskoga som motståndare. I den matchen kan vi notera att Albert Lyckåsen, lånet från Linköping, fick spela drygt 18 minuter och att han assisterade till ett av Moras mål. Den unge backen hade planerat att spendera säsongen i Vita Hästen men där var förtroendet litet, istället vände han tillbaka till LHC där det blivit en del spel men 19-åringen har även hunnit med fem matcher i Tranås. Personligen hoppas jag att talangen slutligen hittar rätt i Mora och hittills ser det väldigt bra ut. 
 
GÅRDAGENS RESULTAT
Kristianstad - Väsby: 3-2 (förlängning)
Mora - BIK Karlskoga: 3-0
Vita Hästen - Västervik: 2-5
 
 
Vi rundar med att tacka vår samarbetspartner Coolbet som bidrar till att bloggen kan leva vidare även i fortsättningen! Vill du också vara med och stötta bloggen och på samma gång få större inflytande på vad vi ska skriva om? Besök vår patreonsida och läs mer, varje bidrag är både välkommet och uppskattat - PATREON