Klubbyte för talangen

En av svensk hockeys mest lovande spelare byter klubb. 
 
Timrå är en av lagets bästa klubbar när det kommer till att ge unga spelare chansen, den här säsongen har lirare som Jens Lööke och Elias Pettersson fått rejält med speltid vilket lett till att de imponerade så mycket att de tog plats i JVM-laget. Den spelaren som imponerat mest under vintern är dock Jonathan Dahlén, 19-åringen har gjort 42 poäng och ligger tvåa i skytteligan med sina 24 mål. 
 
Förra sommaren draftades Dahlén som nummer 42 av Ottawa men nu står det klart att klubben gör ett byte, man plockar in den rutinerade forwarden Alexandre Burrows (822 NHL-matcher) från Vancouver som i sin tur alltså får rättigheterna till den unge svensken. Det här är ännu ett bevis på hur mycket man tror på forwarden, att kunna byta en spelare som varken gjort NHL-matcher eller A-landskamper mot en så pass rutinerad spelare som Burrows tyder på att man ser något extra i svensken. 
 
Det ryktas om att Dahlén kan byta spel i Timrå mot något SHL-lag till nästa säsong men jag tror att han kommer hoppa över den svenska högstaligan för att istället testas på andra sidan pölen direkt. Det är såklart ett stort steg att ta men det är långt ifrån omöjligt, både Filip Forsberg och Oliver Ekman-Larsson har lyckats och det den unge Timråforwarden är minst lika bra som de var i samma läge av karriären.