Målfest när Almtuna slipade på formen - "Tror verkligen på vårt spelsystem"

Det bjöds på en målfest när två allsvenska lag slipade på formen under söndagen. 
 
September månad närmar sig och allt fler lag börjar komma igång med sina försäsongsmatcher, under gårdagen var bland annat Väsby och Almtuna i farten vilket skulle publiken (om det nu hade tillåtits någon) valuta för pengarna. De allsvenska nykomlingarna kom till matchen med en förlust mot Södertälje i bagaget och fick en tung inledning även mot Almtuna, gästerna gick ifrån till 0-3 redan efter halva matchen men allt eftersom började Väsby komma in i matchen. 
 
En stor anledning till det var Henrik Rommel, nyförvärvet från Karlskrona stod för två fullträffar men det blev ändå förlust med 3-5 och nykomlingarna får hoppas på ett bättre resultat mot Vallentuna om lite drygt en vecka. 
 
Harlestam var inblandad i det mesta mot Väsby. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Statistiken visade att gästerna hade ett stort övertag och det var till stor del tack vare Hampus Harlestam, forwarden stod för tre mål och var dessutom inblandad i de övriga två. Efter slutsignalen tog vi ett snack med honom för att se hur han såg på sin egen insats. 
Tycker att jag kom in i matchen bra redan från första bytet. Sen får man ju alltid extra med självförtroende under en match om man får in puckarna. 
 
Väsby är som bekant allsvenska nykomlingar, vilken klass tycker du dem höll? 
Oj, svårt att säga. De har ju värvat in lite på slutet och har en del spetsspelare. Så får de ihop laget så kan det bli svårt att veta vart man har dem. 
 
Utifrån sett känns det som ni fått en ganska bra start på försäsongen, hur tycker du det sett ut? 
Jo men det tycker jag också. Tycker vi har kommit en bra bit i i vårt spelsystem och hur vi vill spela hockey. 
 
Idag (söndags) delade du kedja med Martin Mellberg och Jesper Norbäck, har ni börjat hitta en kemi mellan er?
Vi har spelat ihop sen vi gick på is nu och det har nog klickat bra redan från första dagen. 
 
Som det ser ut nu får ni åtminstone två spelare från NHL med er in i säsongsstarten, vad kan det ha för betydelse för under hösten? 
Det är ju riktigt bra spelare vi får in så förhoppningsvis kan de vara med och hjälpa oss ta en del poäng i början på serien. 
 
I truppen finns även Nikolai Belov som verkar vara något av en profil, hur skulle du beskriva honom? 
- Ja, han blev ju de under sin tid han var här förra säsongen. Mest för hans fysiska spel och även lite av en clown för fansen. Men såklart en oerhört viktig defensiv kugge i vår backuppsättning. 
 
Det återstår fortfarande ett par veckor till seriepremiären, vad finns det för saker ni behöver förbättra innan ni är helt redo för det som väntar? 
Vi behöver väl fortsätta nöta så att spelsystemet sitter i ryggmärgen. Jag tror verkligen på vårt spelsystem och det är även ett roligt sätt att spela hockey på.
 
 
 
MATCHFAKTA
Väsby - Almtuna: 3-5 (0-1,1-2,2-2)
0-1, Nikolai Belov (Norbäck, Harlestam)
0-2, Martin Mellberg (Harlestam, Norbäck)
0-3, Hampus Harlestam
1-3, Henrik Rommel (Axman, Spångberg)
1-4, Hampus Harlestam (Mellberg, Norbäck)
2-4, Pontus Karlsson (Gozzi)
2-5, Hampus Harlestam (Mellberg)
3-5, Henrik Rommel (J.Lorraine, E.Lorraine)
Skott: 21-41
Utvisningsminuter: 12-16
Publik: 0 (Renew arena)
 
Vilket av lagen tror du kommer högst i tabellen? 
 
 
 
 
 
 
 
Stort tack till Sporatun Sports som är bloggens samarbetspartner. Är du intresserad av att ha reklam på bloggen och nå ut till flera tusen varje månad? Skriv till vår facebooksida så löser vi det!