Rutinerad forward till Troja

Troja-Ljungby gör en offensiv värvning inför fortsättningen av Allettan. 
 
Det klassiska laget från de småländska skogarna inledde allettan med att förlora mot KRIF men nu hoppas man få lite ny energi av en värvning. Spelaren som ansluter till laget är forwarden Jonas Johansson som senast kommer från spel i danska Sønderjyske men han inledde säsongen i norska högstaligan. 
En värvning som jag är jättenöjd med. I Jonas får vi en spelare med de egenskaper som vi letat efter. Vi ville ha en spelare med rutin, som producerat mål ett flertal säsonger på hög nivå. En skridskoskicklig forward, dessutom högerskytt som är van att ha en större roll i de lagen han representerat, säger tränaren Pelle Svensson till klubbens hemsida.
 
Johansson är en tidigare stortalang som debuterade i Elitserien redan säsongen 2001/02 och efter det valde Colorado att drafta honom som sitt förstaval vilket höjde förväntningarna ytterligare. 2002 flyttade forwarden över till nordamerika där det först blev två säsonger i WHL innan han gjorde debut i AHL 2004, året efter fick han chansen att spela i NHL men det blev bara en match i Washington innan han var tillbaka i farmarligan. 2007 valde den då 23-årige smålänningen att flytta hem till HV71 och där blev det två säsonger innan han testade lyckan i allsvenska Västerås vilket är hans senaste svenska klubb. 
 
 Säsongen 2013/14 gjorde Johansson 44 poäng i Frisk Asker och blev uttagen i norska ligans All-Star Team. 
 
 
 
Sedan 2010 har 31-åringen från Jönköping hunnit spela i Italien, Tyskland, Norge och nu senast alltså Danmark där det blev tre assist på fem matcher men nu är det Hockeyettan och Troja-Ljungby som gäller för den rutinerade forwarden som vunnit både silver och guld här hemma i Sverige. Det ska bli väldigt intressant att se vilken klass Johansson håller, under flera år har jag funderat på hur bra han egentligen är, han har producerat bra i sina tidigare klubbar men det är alltid svårt att jämföra ett norskt elitserielag med ett svenskt lag från tredjedivisionen. 
 
Johansson förväntas göra sin debut den 3/1 då man möter Vimmerby.