Ny stjärnvärvning av favoriten?

Luleå ryktas förstärka truppen ytterligare. 
 
Redan inför säsongsstarten hade Luleå ett riktigt bra lag, det vimlade av landslagsspelare från flera olika nationer och det var tydligt att Fredrik Glader och resten kring klubben hade siktet inställt på guld. Under grundserien har man imponerat och laget lär gå in i slutspelet som en av huvudfavoriterna. För några dagar sedan förstärktes backsidan i form av Meaghan Mikkelson som ansluter med dubbla OS-guld och även hela sju VM-medaljer på sin meritlista.
 
Redan där kändes det som att Luleå visade sina motståndare att man blir att räkna med i slutet, nu ryktas man göra samma sak ytterligare en gång. Det är Expressen som gått ut med nyheten att  Jennifer Wakefield ska ansluta till laget efter OS. Kanadensiskan har spenderat stora delar av säsongen med att spela i landslaget men har ett tidigare förlutet i ett gäng svenska klubbar. Säsongen 13/14 spelade hon några matcher uppe i Munksund/Skutshamn (som numera är en del av Luleå Hockey), hon har även spelat tre säsonger i SDHL med Linköping vilket resulterade i ett guld 2015. 
 
Wakefield var en del av det kanadensiska lag som tog guld i OS för fyra år sedan. 
 
28-åringen rankas som en av världens främsta spelare och hon har alltid velat fortsätta att utvecklas och testa sina gränser. Under sin tid i Sverige har centern spelat i tre olika herrlag, flest matcher blev det i Norrköpingslaget IK Guts i Hockeytrean där hon stod för 13 poäng på 15 matcher säsongen 14/15. 
 
Klubben har inte gått ut och bekräftat värvningen men om Wakefield värvas till Luleå så blir laget en stor förhandsfavorit till att ta hem SM-guldet. Allt annat vore faktiskt ett misslyckande.