Summering av kvällen

Nu är första omgången i PO2 färdigspelade, och det bjöds på både dramatik och bra spel. Här kommer kvällens resultat!
 
Åkers/Strängnäs - Piteå : 2-3
 
Kiruna - Enköping : 6-3
 
KRIF - Huddinge : 4-3
 
Tranås - Olofström : 2-6
 
Det laget jag känner mig mest säker på ska gå vidare, är Olofström. Man spelade bra på bortais mot ett lag som annars brukar vara svårspelade i sin hall, men nu leder Steelers matchserien med 1-0 och har två hemmamatcher på sig att avgöra, men jag tror bara det krävs en, man är det starkaste laget utav dem.
 
KRIF hade lite problem med Huddinge och vann bara med uddamålet, som Sebastian Magnusson satte i mitten av sista perioden. Sett till statistiken så var KRIF lite bättre, men nu ska man upp till Stockholm och köra matcher där, och Huddinge kan vara ganska svårspelade i Björkängshallen. En av KRIF:s bästa spelare ikväll var Vincent Scarsella, han var inblandad i tre av lagets fyra mål.
 
Kiruna stod för en bra insats när man hemmaslog Enköping, man säkrade mycket i första perioden då man satte fyra puckar och samtidigt höll tätt bakåt. Laget körde också på bra framåt och sköt betydligt fler skott än sina motståndare. Enköpings chans är att försöka utnyttja sina powerplay-chanser i nästa match, och verkligen försöka göra livet svårt för en sån spelare som Kim Sunna, han låg bakom mycket av Kirunas anfallsspel ikväll.
 
Det är klar fördel Piteå efter kvällens uddamålsseger, nu har man två hemmamatcher på sig att avgöra matchserien. Det känns som att Piteå är det starkaste laget utav dessa, man har en lite bättre trupp och det borde kunna avgöra. Tänk vilken tur Piteåbacken Otto Jaksch har, han startade säsongen i Borås, som nu ska kvala för att hålla sig kvar i ettan, samtidigt som han har en chans på PO3-spel med Piteå!
 
--
 
Från Allsvenskan så kan vi notera följande:
* Tingsryd och Almtuna har bytt platser, det är nu smålänningarna som ligger på nedflyttningsplatsen, fast bara på grund av sämre målskillnad.
* Ex-Hästen Michael Nylander stod för två assist när hans SSK hemmaslog Almtuna.
* En annan gammal Hästenlirare, Johan Alcén, gjorde ett mål när hans Mora hemmaslog Tingsryd.
* I mötet mellan Västerås och Örebro så var målvakten Tim Sandberg förpassad till bänken medans hans kollega Henrik Lundberg stod för en bra insats i lagets 1-2 seger.